Споји!

Информативни и интеграциони часопис

Српске Православне Омладине Инсбрук

 

Часопис Споји! покренут је на основу одлуке седнице Управног одбора Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И 17. октобра 2010. године.

Часопис Споји! има за циљ да информише српску омладину и остале Србе у Аустрији и окружењу о горећим питањима из области српског језика и писма, српске историје и традиције, српске културе и духовности и да им приближи Србинову светосавску и православну веру, а све са циљем да се тако појача и прошири борба за очување српског националног, културног и духовног идентитета у расејању.

Сваки број часописа Споји! биће посвећен специјалној тематици, а поред тога бићете у могућности да у сваком броју читате о нашим редовним појединачним активностима, као и о активностима које заједно организујемо и спроводимо у саборном духу са нашим братским удружењима.

У часопису Споји! бићете у могућности и да прочитате текстове на немачком или енглеском, који ће бити од великог значаја на интеграционом пољу, као и зато да и остале добронамерне народе са којима делимо туђинску земљу, упознамо са нашим деловањем и тако даље радимо на исправљању искривљеног рама са сликом Србије у свету.

Часопис Споји! који уједно представља и први српски омладински часопис на тлу Аустрије излазиће два пута годишње и то увек о једним од православних празника!

Цена часописа Споји! је €5, а сав приход од продаје часописа намењен је хуманитарном раду нашег удружења са којим помажемо српском народу на Косову и Метохији, у Крајини, Републици Српској и Босни, широм Србије и свих српских земаља.

Часопис Споји! можете поручити једноставно путем електронске поште на следећој адреси: uprava@spoji.org или директно на нашим продајним местима!

 

Продајна места у Аустрији

 • Храм Рођења Св. Јована Крститеља - ИНСБРУК (покрајина Тирол)
 • Храм Преноса Моштију Св. оца Николаја - ТУЛН (покрајина Доња Аустрија)
 • Храм Светог Саве - БЕЧ
 • Храм Васкрсења Христова - БЕЧ
 • Храм Успенија Пресвете Богородице - БЕЧ
 • Храм Светог Висариона Ердељског-Сараја - КУФШТАЈН (покрајина Тирол)
 • Храм Светог Василија Острошког - ЛИНЦ (покрајина Горња Аустрија)
 • Храм Сабора Срба Светих - САЛФЕЛДЕН (покрајина Салцбург)
 • Храм Св. Цара Константина и царице Јелене - БРЕГЕНЦ (покрајина Форарлберг)
 • Храм Преноса Моштију Светога Саве - ЕНС (покрајина Горња Аустрија)
 • Храм Св. свештеномученика Платона бањалучког - ВИНЕР НОЈШТАТ (пок. Доња Аустрија)

Продајна места у Немачкој

 • Храм Васкрсења Христова - БЕРЛИН

____________________________________________________________________________________

За више информација погледајте и детаље са промоције часописа Споји!

____________________________________________________________________________________

БРОЈЕВИ

 

Број 1: МЛАДА ИСТОРИЈА МЛАДОГ УДРУЖЕЊА - 2 ГОДИНЕ СПО(Ј)И

Први и уједно јубиларни број часописа Споји!, са називом "МЛАДА ИСТОРИЈА МЛАДОГ УДРУЖЕЊА - 2 ГОДИНЕ СПО(Ј)И" и главном темом "СПО(Ј)И и српски патриотски НВО сектор", који излази на другу годишњицу оснивања нашег младог удружења, представља већину активности које је СПО(Ј)И успешно спровео током прве две године постојања, као и реакције на рад младог удружења од стране медија...

Главни део првог броја представља тема "СПО(Ј)И и српски патриотски НВО сектор", о којој пишу разни аутори из Србије и света, тако да прво издање часописа Споји! нуди разне погледе из разних углова на поменуту главну тему часописа.

Пишу: Војислав Ђукић, Јасмина Диклић, Немања Неђић, Иван Ивковић, Иван Јовић, Предраг Маринковић, др Душан Басташић, Бошко Обрадовић, мр Радован Калабић, Милош Јовановић, Небојша Анђелковић, Дејан Сенић, Зоран Зековић, Љубиша Ракић, Зоран Пањковић, Бојан Старчевић, Далибор Лукић, Сава Стамболић,...

Тираж: 370 примерака

Почетак продаје: 17. април 2011. године на Цвети

Цена: 5 евра

*******************************************