СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОЈИ на примопредаји књига у Дому Војске Србије

Дана 9. августа 2023. године, представници Српске православне омладине Инзбрук (СПОЈИ) из Аустрије и Србије посетили су медијски центар „Одбрана“ у Дому Војске Србије у Београду.

Том приликом их је врло топло и домаћински угостила госпођа пуковник Биљана Пашић, директорка медија центра „Одбрана“. Повод сусрета била је примопредаја књига коју је медија центар „Одбрана“ донирао за акцију сакупљања књига за манастирску библиотеку у Јасеновцу, коју је СПОЈИ уз благослов Епископа пакрачко-славонског Јована покренуо 27. јануара 2023. на Међународни дан сећања на Холокауст и сакупљао их је све до 20. августа 2023. када се навршила 45. годишњица од упокојења Диане Будисављевић (рођ. Обексер).

Госпођа Пашић је представницима СПОЈИ, Филипу Влајићу, једном од оснивача и садашњем председнику, мр Владимиру Влајићу, једном од оснивача, као и Урошу Милошевићу, представнику СПОЈИ-Србија за Београд, уручила укупно 37 наслова веома вредних и интересантних књига за Истраживачку библиотеку у Јасеновцу.

Овом приликом још једном захваљујемо госпођи Пашић на изузетном гостопримству и вредној донацији, као и господи генералу др Бојану Зрнићу при мисији ОЕБС-а Р. Србије у Бечу и господину Жељку Босанцу, војном аташеу при амбасади Р. Србије у Бечу, који су помогли да се успостави контакт са Домом Војске Србије и медија центром.

>>> Комплетна ФОТОГАЛЕРИЈА

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn