СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Часопис Споји! покренут је на основу одлуке Управног одбора Српске православне омладине Инзбрук (СПОЈИ), 17. октобра 2010. лета Господњег, као пројекат на едукативном пољу, на којем је, као и на друштвено-спортском и хуманитарном, активна омладинска и хуманитарна организација СПОЈИ. Назван је „Информативни и интеграциони часопис Споји!“ како се звао до априла 2022. када је одлуком редакције и Управног одбора одлучено да се преименује у „СПОЈИ! – Хуманитарни часопис за културу и образовање“.

Часопис Споји! настоји да информише српску омладину у расејању и у Отаџбини о горућим питањима из области српског језика и писма, српске историје и традиције, српске културе и духовности и да им приближи Србинову светосавску и православну веру, али не само омладини већ и оним мало старијима и искуснијима међу нама.

У ЧАСТ ПРЕЋУТАНЕ ХЕРОИНЕ ИЗ ИНЗБРУКА

У ЧАСТ ПРЕЋУТАНЕ ХЕРОИНЕ ИЗ ИНЗБРУКА

Аутор: мр Владимир Влајић, један од оснивача СПОЈИ-а и главни уредник часописа „Споји!“ Овим писаним сведочанством желео бих широј јавности, а првенствено читаоцима часописа „Споји!“ на једном месту сажето да предочим, како смо ми, из Српске православне омладине Инзбрук (СПОЈИ), сазнали за Диану Будисављевић (девојачки Обексер) и шта смо потом…

СВА ИЗДАЊА ЧАСОПИСА