СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Јубиларни двоброј, 8 и 9: СРБИЈА – НАША КУЋА // Српско родољубље и Косовски завет савременог доба

Српска православна омладина Инзбрук – „СПОЈИ“, Студентско-ученичко удружење „ОРНАС“ из Ниша и Хуманитарна организација „Срби за Србе“, након неколико месеци закашњења због разних искушења, ипак су успешно завршили јубиларни двоброј часописа „СПОЈИ!“, у којем се поводом 5 година од покретања часописа обједињују 8. и 9. издање, које има две главне теме: „СРБИЈА – НАША КУЋА — Шта значи појам Србија за генерације одрасле у дијаспори?“ и „Српско родољубље и Косовски завет савременог доба“.

Сведоци смо да постоје извесне разлике између Срба у матици и Срба у дијаспори. Потребно је ради боље сарадње и просперитета одредити заједничке интересе и у складу са њима још више учврстити односе. Желећи да тиме подстакнемо младе људе на размишљање, како данас јачати односе између Срба у матици и у дијаспори и како уклонити неспоразуме који настају на тој релацији, одговоре на ову тему, покушали смо да добијемо од најрепрезантативнијих младих људи, који већ дуги низ година живе у дијаспори.

Друга тема коју обрађујемо у овом броју има за циљ да упозна читаоце са вековним културно–духовним наслеђем Срба, уобличеним у „Косовском завету“, и значење израза „родољубље“, које је српски народ вековима преносио са колена на колено.

Ово издање посебним чине две ствари: овај број часописа „СПОЈИ!“ у потпуности је штампан у боји, на квалитетном папиру и у новијем дизајну, и у њему Вас очекује мини-анкета која се бави питањем како млади Срби и Српкиње у дијаспори доживљавају Србију.

Посебно се захваљујемо Министарству спољних послова Р. Србије – Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, као и Граду Инзбруку који су омогућили да успешно реализујемо ово јубиларно издање часописа „СПОЈИ!“.

Пишу: Проф. др Волфганг Рорбах, мр Радован Калабић, мр Александер Легнити, мр Недељко Савић, Жељко Малешевић БА МА, Марко Орашанин Msc, Бранко Станковић, Немања Девић, Драгослав Бокан, Стеван Мартиновић, Јован Алексић, Стефан Поповић, Срђан Младеновић, Александар Тубић, …

Тираж: 500 примерака

Поручите једно од издања часописа „Споји!“ путем е-поште casopis@spoji.org и помозите тако социјално угрожене вишечлане породице на Балкану и болесну децу у Тиролу!

СВА ИЗДАЊА ЧАСОПИСА