СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПОРТСКЕ СЕКЦИЈЕ

По одлуци седнице Управног одбора Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ од 10. септембра 2011. године, одлучено је, да се покрене пројекат на друштвено-спортском пољу, тј. фудбалска секција организације СПОЈИ под називом „ФК Споји!“.

Пројекат је друштвено-спортског карактера и има за циљ да позитивно промовише Србију, српски народ и његове вредности на спортским (фудбалским) теренима у Аустрији и широм српског расејања, као и да окупља српску, али и омладину другог порекла и тако јој приближи позитиван дух и здрав начин живота.

У екипи има места за чланове удружења СПОЈИ, али исто тако и за све остале особе, које желе позитивно да промовишу свој народ или једноставно да се покажу на спортском плану уз максимално поштовање фер-плеја.

По одлуци Управног одбора Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ одлучено је да се покрене још један пројекат на друштвено-спортском пољу, тј. кошаркашка секција организације СПОЈИ под називом „КК СПОЈИ“.

Пројекат је, као и фудбалска секција, друштвено-спортског карактера и има за циљ да позитивно промовише Србију, српски народ и његове вредности на спортским (кошаркашким) теренима у Аустрији и широм српског расејања, као и да окупља српску, али и омладину другог порекла и тако јој приближи позитиван дух и здрав начин живота, али и приближава различите народе једне другима.