СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

ФК СПОЈИ

По одлуци седнице Управног одбора Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ од 10. септембра 2011. године, одлучено је, да се покрене пројекат на друштвено-спортском пољу, тј. фудбалска секција организације СПОЈИ под називом „ФК Споји!“.

Пројекат је друштвено-спортског карактера и има за циљ да позитивно промовише Србију, српски народ и његове вредности на спортским (фудбалским) теренима у Аустрији и широм српског расејања, као и да окупља српску, али и омладину другог порекла и тако јој приближи позитиван дух и здрав начин живота.

У екипи има места за чланове удружења СПОЈИ, али исто тако и за све остале особе, које желе позитивно да промовишу свој народ или једноставно да се покажу на спортском плану уз максимално поштовање фер-плеја.

Екипне боје су светло-плаве и беле, на задњој страни дресова се налази српско обележје четири С, као и натпис „FC Spoji! – ФК Споји!“, који симболишу наше залагање за слогу, саборност и спајање међу Србима и других народа широм света!

Од оснивања „ФК Споји!“ је учествовао на безброј турнира и одиграо неколико пријатељских утакмица, а највећи успех је забележен освајањем „Интеграционог светског првенства“ у Тиролу и пласманом у аустријско финале 2017. године, када је представљао Србију.

Фудбалска секција СПОЈИ-а позива све фудбалске клубове и спортска удружења на сарадњу и међусобну подршку, као и све заинтересоване младе људе, који желе да се прикључе нашој младој екипи и самој организацији, да нам се јаве путем е-поште: uprava@spoji.org

УСПЕСИ

Турнир
"25. мај"

3. место
27. мај 2012, Ватенс

Турнир
"FC Saggenbar"

2. место
25. новембар 2012, Инзбрук

Хоби првенство града Инзбрука

3. место
20. октобар 2013, Инзбрук

Турнир
"DSG Tirol"

2. место
9. фебруар 2013, Инзбрук

Турнир
"HC Schwaz Hallenmasters"

2. место
9. фебруар 2014, Швац

3. Краљевски куп

2. место
12. децембар 2015, Инзбрук

1. Куп пријатељства

2. место
3. јул 2016, Инзбрук

Турнир
"Hobbyturnier Tulfes"

1. место
3. јун 2017, Тулфес

Интеграционо светско првенство Аустрије

1. место
10. јун 2017, Инзбрук