СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

КК СПОЈИ

По одлуци Управног одбора Српске православне омладине Инзбрук – СПОЈИ одлучено је да се покрене још један пројекат на друштвено-спортском пољу, тј. кошаркашка секција организације СПОЈИ под називом „КК СПОЈИ“.

Пројекат је, као и фудбалска секција, друштвено-спортског карактера и има за циљ да позитивно промовише Србију, српски народ и његове вредности на спортским (кошаркашким) теренима у Аустрији и широм српског расејања, као и да окупља српску, али и омладину другог порекла и тако јој приближи позитиван дух и здрав начин живота, али и приближава различите народе једне другима.

У екипи има места за чланове удружења СПОЈИ, али исто тако и за све остале особе, које желе позитивно да промовишу свој народ или једноставно да се покажу на спортском плану уз максимално поштовање фер-плеја. Тако су за „КК СПОЈИ“ до сада наступали играчи са српским, аустријским, доминиканским и играчи другог порекла што показује да је спорт један од најбољих начина за спајање људи.

Од покретања „КК СПОЈИ“ је учествовао на три такмичења на аустријском нивоу, као и на неколико турнира у Србији. Били су то Видовдански спортски сусрети 2013. у Фелдкирху, 2014. у Инзбруку и 2015. године у Салцбургу, када је „КК СПОЈИ“ наступао за Заједницу Срба Тирол.

Кошаркашка секција СПОЈИ-а позива све заинтересоване младе људе, који желе да се прикључе нашој младој екипи и самој организацији, да нам се јаве путем е-поште: uprava@spoji.org

УСПЕСИ

34. Видовдански
спортски сусрети

2. место
29. јун 2013, Фелдкирх

36. Видовдански
спортски сусрети

1. место
27. јун 2015, Салцбург