СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Свилајнац: Тројке у комшилуку

 

11.07.2011.

 

Две породице у селу Кушиљеву, у општини Свилајнац, не знају за белу кугу. Обе мајке су се породиоле на клиници Народни фронт у Београду.

 

 

У поморавском селу Кушиљево, у само две породице, за годину дана је рођено више беба него у десет насеља у свилајначкој општини заједно.

 

Срећни чланови те две фамилије, у једној супружници Сузана и Петар Светолић, и нешто млађи Силвија и Арсен Стевановић у другој, добили су – тројке. Да ствар буде још занимљивија, њихове куће су удаљене једва стотинак метара. Бољи добринос у борби против беле куге која влада Србијом, а која је врло изражена у Ресави, тешко да се може и замислити.

 

Обе мајке су се породиле на Гинеколошко-акушерској клиници у Народног фронта у Београду.

 

Лекари из главног града су нарочито заслужни за троструку радост у породици Стевановић. Наиме, новорођени брат и сестра, Михајло и Милена, чекали су брата Младена, малишу који је рођен са свега 1,15 килограма, а потом добио упалу плућа, и све донедавно био на опоравку на Институту за неонатологију:

 

– Захвални смо лекарима овог Института који су успели да излече наше новорођенче – кажу супружници  Стевановић, Арсен (30) трговачки путник, и Силвија (26), који су први пут постали родитељи.

 

А сви около, у породици Стевановић, просто блистају од среће. Од тетке Аните до деде и бабе, Првослава и Светрале, права је трка ко ће више пажње посветити малишанима.

 

Пре Стевановића, у њихово комшилуку брачни пар Петар (46) и Сузана (32) Светолић, који су у браку шест година, такође су постали родитељи тројки – Давора, Марије и Невене која је била најслабија јер је, слично комшији Младену, рођена са свега 1,35 килограма. Брзо је потом напредовала и скоро стигла у развоју брата и сестру:

 

– Нисам запослен, а захваљујући општини, која плаћа боравак деце у вртићу и која је обезбедила мојој супрузи стални посао, некако се сналазимо – каже Петар.

 

Поклон

 

Мика Митровић, из Ваљева, швајцарски пензионер, када је сазнао да је породица Светолић добила тројке, поклонио им је колица за троје деце, вредна око 3.000 швајцарских франака.

 

Извор: www.novosti.rs