СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

У ИНЗБРУКУ ОДРЖАНА СВЕТОСАВСКА ПРОСЛАВА 2023.

У недељу, 29. јануара 2023. године, у Инзбруку је одржана прва Светосавска прослава после пандемије коронавируса. Ова Светосавска прослава је одржана, као последња која је одржана 2020. уз почасне госте Ивану Жигон и Косовске Божуре, у традиционалној тиролској сали „Jägerheim“, а поред око 200 парохијана из Инзбрука и околине присуствовали су и почасни гости – Јакоб Бирглер, викар римокатоличког бискупа за Инзбрук и Тирол, проф. др Либориус Лума са Теолошког факултета Универзитета у Инзбруку, као и госпођа Ренате, управница сале.

Пре почетка културно-уметничког програма у којем су учествовале фолклорне групе КУД-а „Ђурђевдан“ и „Острог“ из Инзбрука, као и КУД-а „Вук Караџић“ из Шваца, свим присутнима се обратио отац Александар Столић, парох инзбрушки, који је све присутне поздравио и укратко им се обратио, након чега је на бини пререзан славски колач уз колачаре из породица Гверић и Лазић из Шваца и бројну децу која су учествовала у програму овогодишње прославе.

Затим су сви присутни заједно отпевали целу Светосавску химну, те је почео и културно-уметнички програм који је ове године водио мр Владимир Влајић, један од оснивача и члан УО СПОЈИ-а, који је између бројних наступа све присутне ближе упознао са ликом и делом Светог Саве као и са делом историјата Српске православне цркве.

На самом крају програма подељени су пакетићи свој деци која нису била у цркви на Савиндан, када су одржана и рецитације.

У наставку, током ручка, све госте забављао је музички трио – Предраг Вуковић, Мирослав Јоковић и Смиљан Глишић, који су певали разне народне песме, али су и одсвирали и српско и влашко коло у којем су играли и почасни гости ове прославе.

УСКЛИКНИМО С ЉУБАВЉУ!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести