СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Успео хуманитарни концерт

 

Хуманитарни концерт „Беч за Семберију“, у организацији удружења Српска информативна платформа, испунио је сва очекивања.

 

Окупљени око хумане идеје, са циљем да помогну људима настрадалим током катастрофалних поплава које су у децембру прошле године погодиле Семберију, чланови и пријатељи СИП- а, као и бројни извођачи програма, нису жалили труда да све протекне у најбољем реду.
У Lugner City у недељу је било као у кошници. Дошли су људи да помогну, да се сретну са пријатељима, али и да се забаве уз добру песму, игру и квалитетно послужење. Водитељка Весна Димитријевић је присутне упознала са детаљима акције и позвала их да покажу најбољи део себе, да буду хумани према онима којима је помоћ неопходна.

 

Програм је отворио „Турбо Тања Банд“, који је име добио по шармантној бубњарки Тањи, а годинама забављају госте у локалу „Лепа Брена“. Наставио је Милинко – Мики Живковић, освајач друге награде за композицију на фестивалу „Моравски бисери 2010“, а пратили су га његови пријатељи Зоран Димић и Жељко Стојановић.

 

Публика је одлично прихватила наступ младе, лепе и талентоване Иване Николић и њеног сјајног колеге Банета Рељића, који су свирали модерну музику. Љубиша Стојановић, доајен кафанске песме у Бечу, маестрално је отпевао неколико старих добрих песама и добио аплауз присутних. Расположење је било изванредно током наступа четворочланог „Chorus Band“, који је трубом, репертоаром и шармом подигао све на ноге. Девојчице Исидора и Јелена Нинковић, чланице КУД- а „Карађорђе“, у наставку програма су отпевале песму „Гружанке девојке“ и показале како се од раног детињства треба неговати култура и традиција свог народа.

 

Звезда бечких сцена Моша Шишић са својим саставом показао је још једном свој професионализам, што је публика знала да награди. Жаре и Гоци Перван, извођачи крајишких песама из Гламоча, у Lugner City су пристигли са наступа у Немачкој да и они дају допринос акцији за Семберију.

 

И Сања Малетић је са својим клавијатуристом из Немачке дошла у Беч, на велику радост бројних обожавалаца, нарочито деце. Отпевала је блок песама за Семберце, показавши да је срцем уз њих. Звезда вечери је био Милош Бојанић којег је публика током целог дана очекивала са нестрпљењем. Он је истакао да одавно није наступао на тако добро организованом хуманитарном концерту. Најмлађи су се најбоље забављали уз шоумена и великог хуманисту ДЈ Крмка, играјући и тражећи још његових хитова.

 

На концерту „Беч за Семберију“ наступила су и културно – уметничка друштва из Беча. Први ансамбл клуба „Бамби“ извео је Влашке игре. Најмлађи фолклораши друштва „Бранко Радичевић“ извели су игре из Ниша, док се 1. ансамбл представио кореографијом „Врањско поље“. Подмладак српског КУД- а „Карађорђе“ добио је пуно аплауза за извођење Влашких игара, док је двоструки првак Аустрије, први ансамбл истог друштва наступио са кореографијом „Игре из босилеградског крајишта“ и са Шопским играма.

 

 

Велику захвалност Српска информативна платформа показала је према спонзорима. То је, пре свих, фризерски и салон лепоте „Марица“, затим кафе „Лепа Брена“, фирма „Immostabil“, „Yunited Event“,“Idea-pro“, Cafe „Dany“, Cafe „Blueberry““, „Cafe EX“, „Balkan Espress“, печењара Драган, фирма „Dom“, Cafe „Zenta“, „Vavileo Grill“, „Birdy Stickerei“, Protect Consulting GmbH, OAZA Shop и OAZA Immobilien. Спонзори су били и фирме Тесла Електроник и Фокусгас, као и Цоле (разглас). Помоћ је пружио Милета Пајић, техничар у Lugner City, као и вредне домаћице из парохије СПЦ у 17. округу, на челу којих је била Злата Крњета.

 

Без медија концерт сигурно не би постигао тако велики успех. Захвалност је упућена БН телевизији, ТВ Пинк, ОКТО ТВ, емисији „Дијаспора уживо“, Top Music и РТС- у. Магазин KOSMO, Свет, Скандал, Вести и европско издање Курира заслужили су све похвале за подршку дату организаторима концерта.
Посебни значај концерту „Беч за Бијељину“ својим присуством су дали: амбасадор БиХ у Мисији при међународним организацијама, Игор Давидовић, шеф конзулата БиХ Момо Шеварика, војни изасланик Михајло Вујовић и Недељко Матовић, конзуларни радник. Међу гостима публика је посебно поздравила начелника општине Бијељина Мића Мићића.

 

У име организатора, све присутне је званично поздравио Војислав Ђукић, предсједник Управног одбора Српске информативне платформе.
Исцрпни финансијски извештај о пројекту „Беч за Семберију“ наредних дана ће бити доступан јавности и медијима, а након тога следи одлазак на унесрећено подручје, где ће се угроженим породицама лично однети и уручити помоћ

 

Извор: www.srpskaplatforma.com

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести