СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Посета Ђукићима у Каракају

 

Трочлана екипа Хуманитарне Организације Немањићи-тићино посетила је у Каракају (Р.С) седмочлану породицу самохране мајке Росе Ђукић. Са Росом живи и кћи Борјана удовица са троје малолетне деце (Снежана 13г, Јелена 11г и Огњен 6г.) и двоје унучади од друге упокојне кћери (Невена 16г и Миладинка 13г).

 

 

Деведесетих година прошлога века били су принуђени да избегну из Илијаша околина Сарајева. Уточиште су пронашли у источном делу Републике Србске месту Каракају. До скора су живели у напуштеној викендици у веома тешким условима. Пре пар година успели су да продају имање у Сарајеву и да за тај новац купе мању кућицу, са две собе и дневним боравком, у новом насељу у Каракају. Сво петеро децу иду у школу. Њихове потребе није лако задовољити и нахранити седам гладних уста. Борјана повремено ради и са мањом платом и дечијим додатком, укупно 400.-км, тешко успевају да преживе. Деца спавају на једном каучу. Потребна су им неколико кревета које планирамо у следећој акцији да купимо.

 

 

Овога пута одлучили смо да породици купимо преко потребну храну и намернице. Укупна вредност донације 514.-км (343.-сфр). После пријатног разговора уз послужење,кафу и сокић, остављамо захвалну породицу уз обећање да ћемо их поново посетити.

 

 

Деца су наша будућност

 

Немањићи-тићино

 

 

 

Извор: www.nemanjici-ticino.org