СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СЗС одржали другу пројекцију документарног филма „Срби – народ који нестаје“

 

Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је у недељу 3. априла, у црквеном дому Храма Васкрсења Христова у Бечу, другу по реду пројекцију документарног филма Срби – народ који нестаје из продукције Пријатељ Божији. Пре почетка пројекције представници наше организације у Аустрији, Милан Симић и Милош Јовановић, поздравили су и упознали преко 100 посетиоца овог догађаја са темом поменутог филма, а затим су присутни гости имали прилику да се боље упознају са катастрофалном демографском стварношћу српске државе и народа као и сведочанством, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историјског нестајања.

Поред чланова, пријатеља и симпатизера СЗС у Аустрији, пројекцији документарног филма присуствовали су и чланови СЗС из Србије, као и представник Српске Православне Омладине Инсбрук СПО(Ј)И. 

Желимо да нагласимо да је ово била друга по реду пројекција документарног филма у организацији нашег огранка у Аустрији и четврта пројекција на простору средње Европе, након што је иста одржана 5. марта у Храму Светог Саве у Бечу и у новембру прошле године у организацији Српског Друштва Задужбина и Омладинског удружења СПО(Ј)И у Љубљани и Инсбруку.

Након пројекције документарног филма представници Хуманитарне организације Срби за Србе указали су на начине ублажавања последица беле куге кроз пружање материјалне помоћи вишедетним српским породицама на простору бивше Југославије и најавили предстојеће велике хуманитарне акције наше организације које ће се спровести у наредна два месеца на Косову и Метохији, у Крајини и у БЈРМ као и другим активностима нашег огранка у Аустрији и Швајцарској. 

Српска омладина на окупу: чланови и пријатељи СЗС у Бечу

На крају излагања, чланови Срби за Србе у Аустрији позвали су многобројне госте на рад и деловање, и указали на то да, без обзира на све егзистенцијалне проблеме са којима се суочава наш народ, не треба отићи спуштених глава својим кућама, већ треба свако од нас да крене од себе и тако да свој допринос у решавању поменутих проблема.

Поред тога присутни гости су имали прилику да се кроз подељен информативни материјал и у директном разговору са нашим члановима боље упознају са радом наше организације, а такође и да нас подрже финансијским средствима кроз коришћење уплатница које су биле доступне у црквеном дому односно кроз скромну донацију на лицу места користећи донаторску кутију. Тако је овом приликом прикупљена хуманитарна помоћ у висини од 312 евра.

Желимо да искористимо ову прилику да се још једном захвалимо људима који су се одазвали нашем позиву, присуствовали пројекцији документарног филма и упитили нам донације на лицу места и тако подржали наш рад. Посебну захвалност дугујемо и свештенству Храма Васрксења Христова у Бечу које нам је помогло и отвореног срца изашло у сусрет, омогућивши да организујемо овај догађај и још једном се јавно представимо српском народу.

Саборност на делу: представник СПО(Ј)И-а у Бечу, Душан Игњатовић и председник СЗС Аустрија, Милош Јовановић

Такође користимо прилику да најавимо да ћемо због актуелности теме и великог интересовања људи 10. априла 2011. одржати још једну пројекцију документарног филма „Срби – народ који нестаје“ у Тулну, граду надомак Беча, али и у другим градовима широм Аустрије и Швајцарске, а које ће бити благовремено најављене на нашој интернет презентацији.

Завршавамо овај извештај речима Светог Николаја Велимировића: „Ако желиш да промениш свет, почни да мењаш себе, јер мењајући себе, променићеш и свет око себе.“ 

Из Беча,
Милош Јовановић
Хуманитарна организација Срби за Србе – Аустрија

 

ДОНАТОРИ:

Делије Беч                      80€
Анониман донатор        30€
Анониман донатор        13€
Анониман донатор       100€
Остали донатори           89€

————————————

Укупно:                        312€

 

 

Преузето са: www.srbizasrbe.org

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести