СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ из Аустрије

 

Представници невладине организације „Српскa информативна платформа“  из Беча и начелник општине Бијељина Мићо Мићић су уручили помоћ од 14.100 евра за десет породица из Дијелова, Амајлија и Попова чије су монтажне дрвене куће оштећене у децембарским поплавама.

 

 

Новчану помоћ је добила и једна од социјално најугроженијих породица из Дворова у којој је обоје родитеља глувонијемо, чије имање је такође било под водом. Новац је прикупљен на хуманитарном коцерту „Беч за Семберију“ одржаном 6. марта у главном граду Аустрије, у организацији Српске информативне платформе.

 

 

Приликом уручења помоћи, предсједник ове невладине организације Војислав Ђукић је истакао да је ова хуманитарна организација током цијеле акције прикупљања помоћи добила велику подршку од начелника Мићића и Општине Бијељина, амбасадора БиХ при ОЕБС-у Игора Давидовића, Светосавске омладинске заједнице из Бијељине и бројних донатора из Аустрије, а сви учесници концерта су бесплатно наступали.

 

 

 

Захваливши се на хуманости, начелник Мићић је нагласио да се још једном показало да су везе наших људи у завичају и расијању остале јаке, што се најбоље види у тешким тренуцима, какви су за Семберију били током недавних катастрофалних поплава.

 

Извор: www.srpskaplatforma.com

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести