СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Дом културе у бојама српске тробојкe

 

У суботу 20. августа 2011. године у селу Велико Лаоле код Петровца на Млави, успешно су приведени крају први радови на обнављању школског дворишта, које су покренули омладинци Великог Лаола.

 

У склопу првих радова, који су започети почетком јула месеца 2011. године, купљене су и постављене нове табле и кошеви, обележене су нове линије на кошаркашком терену, почишћено је смеће и почупан коров у школском дворишту, а финансије за тај подухват су прикупили омладинци Великог Лаола, који су одлучили да почну са обнављањем и одржавањем свог школског дворишта.

 

 

 

 

На слици: Почетак радова

 

Након тога, окренули су се зиду Дома културе окренутом према школском дворишту, који је изгледао ужасно – исписан разним графитима, од којих су неки старији и од 10 година.

 

 

На слици: Кречење Дома културе

 

Постигнут је договор да се зид Дома културе окречи у бојама српске тробојке, само је било потребно сакупити довољно финансијских средстава, која су почетком августа и обезбеђена, јер су уз свеопшти труд омладинци Великог Лаола сакупљали динар по динар, како би дошли до свог циља – Дом културе Великог Лаола у бојама српске заставе!

 

 

На слици: Повратак омладине на кошаркашки терен / у позадини: окречена и помоћна кућица /

 

Тај циљ је постигнут 20. августа, а уз то су изнова из школског дворишта изнешени неколико пуних џакова смећа и почели су радови на обнављању и улепшавању сеоске позоришне бине, такође у школском дворишту, што је знак да нема стајања и да ће радови бити настављени.

 

 

На слици: Српска тробојка дугачка 30 метара на Дому културе

 

За крај овог извештаја желимо да поручимо да је акција обнављања школског дворишта покренута, како би се улепшало школско двориште да би било атрактивније за омладину Великог Лаола, али исто тако и омладину околних села и да их тако више привучемо правом спорту и здравом начину живота, уместо да по цео дан седе у затвореном испред компјутера.

 

 

На слици: Део екипе која се активно укључила у радове

 

У исто време акција има за циљ да покрене оне младе људе, који до сада нису узели учешћа у сличним радним акцијама, а посебан акценат у свему томе има нова фасада Дома културе у бојама српске тробојке, јер смо хтели да вратимо српску тробојку међу омладинце, као и оне мало старије Србе и да тако подсетимо да поштовање заставе своје државе означава и самопоштовање свога народа, јер ако имамо самопоштовања, онда ћемо добити и сво поштовање од свих добронамерних народа овога света!

Зато сматрамо да свако село у Србији треба добити свој Дом културе у бојама српске тробојке! КАДА? – САДА! – ЗАТО ЈУРИШ!