СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СЗС одржали пројекцију у Бечу

 

Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је у суботу 5. марта, у црквеном дому Храма Светог Саве у Бечу, пројекцију документарног филма Срби – народ који нестаје из продукције Пријатељ Божији. Пре почетка пројекције представници наше организације у Аустрији, Милан Симић и Милош Јовановић, поздравили су и упознали око 40 посетиоца овог догађаја са темом поменутог филма, а затим су присутни гости имали прилику да се боље упознају са катастрофалном демографском стварношћу српске државе и народа као и сведочанством, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историјског нестајања. Ово је била трећа по реду пројекција документарног филма на простору средње Европе, након што је иста одржана у новембру прошле године у организацији Српског Друштва Задужбина и Омладинског удружења СПО(Ј)И у Љубљани и Инсбруку.

Након пројекције документарног филма представници Хуманитарне организације Срби за Србе указали су на начине ублажавања последица беле куге кроз пружање материјалне помоћи вишедетним српским породицама на простору бивше Југославије и најавили предстојеће велике хуманитарне акције наше организације које ће се спровести у наредна два месеца у Рашкој области, Крајини и на Косову и Метохији, као и другим активностима нашег огранка у Аустрији и Швајцарској.

Многобројним гостима се на крају обратио и свештеник указавши на то да, без обзира на све егзистенцијалне проблеме са којима се суочава наш народ, не треба отићи спуштених глава, већ треба свако од нас да крене од себе и тако да свој допринос у решавању поменутих проблема.

Поред тога присутни гости су имали прилику да се кроз подељен информативни материјал и у директном разговору са нашим члановима боље упознају са радом наше организације, а такође и да нас подрже финансијским средствима кроз коришћење уплатница које се однедавно могу добити у Храму Светог Саве у Бечу.

Желимо да искористимо ову прилику да се захвалимо људима који су се одазвали нашем позиву и присуствовали пројекцији документарног филма, као и Црквеној општини „Свети Сава“ и свештенству Храма Светог Саве у Бечу који су нам помогли и отвореног срца изашли у сусрет, омогућивши да организујемо овај догађај и још једном се јавно представимо српском народу.

Такође користимо прилику да најавимо да ћемо због актуелности теме и великог интересовања људи у наредном периоду одржати још неколико пројекција документарног филма „Срби – народ који нестаје“ у градовима Аустрије и Швајцарске, а које ће бити благовремено најављене на нашој интернет презентацији.

Завршавамо овај извештај речима Светог Николаја Велимировића: „Ако желиш да промениш свет, почни да мењаш себе, јер мењајући себе, променићеш и свет око себе.“ 

Из Беча,
Милош Јовановић
СЗС Аустрија

 

Извор: www.srbizasrbe.net