СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Косовска Витина у Љубљани

 

У четвртак 17. марта 2011. године, у Љубљани је у организацији Српског друштва Задужбина  одржана трибина под називом “Косовска Витина у Љубљани” са гостом оцем Звонком Костићем, парохом витинским.

 

Отац Звонко Костић је у Љубљану дошао са благословом Његовог преосвештенства Епископа Рашко – призренског и Косовско – метохијског  Г. Теодосија да посведочи о нељудским условима у којима живи наш народ  у  косовском поморављу, о њиховој свакодневној борби да остану и опстану своји на своме док им је живот стално у опасности, без елементарних услова за живот и без помоћи српских државних институција које им у много случајева са својом корумпираном бирократијом још додатно отежавају борбу за опстанак.

 

 

Отац Звонко је испоставио конкретне проблеме са којима се наш народ свакодневно сусреће од несташице струје, намирница, непријатељског окружења у којем живе, ограничености слободе кретања, немогућности зараде новца за основне животне потребе, регистарских таблица, докумената, о узурпираним имањима и кућама од стране Албанаца.

 

Посебно је истакао пријатељске везе које су се током три године рада Хуманитарне фондације За српски Космет створиле између донатора, активиста и људи из косовског поморавља и посведочио о доброј пракси личне и директне испоруке донација коју смо сви заједно спроводили у овом периоду и која се показала као веома ефикасна.

 

 

Присутни су имали могућност да нашем госту постављају питања везана за тему трибине, а која су одражавала заинтересованост и забринутост нашег народа у Словенији за ситуацију на Косову и Метохији и наш народ који живи тамо.

 

Сви присутни у сали су се сложили да борба за Космет још предстоји и обавезали су се да ће и даље помагати наш напаћени народ на Косову и Метохији и са веома јасном поруком: Косово је Србија!

 

 

По завршетку трибине су прикупљани добротворни прилози за фондацију „За српски Космет“  Прикупљањем добротворних прилога и продајом часописа, књига и промотивног материјала је прикупљено 895 € који ће бити испоручени нашем народу на Косову и Метохији у оквиру испоруке 10. донације.

 

Преузето са: www.sd-zaduzbina.com

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести