СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Пројекција документарног филма „Срби – народ који нестаје“

 

У организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани је 25.новембра 2010. одржана пројекција документарног филма „Срби – народ који нестаје“ из продукције Пријатељ Божији.

 

 

Многобројни посетиоци су имали прилику да се упознају са катастрофалном демографском стварности српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија.

 

 

 

Поред поменутог документарног филма, посетиоци су видели и краћи резиме досадашњег рада „Српског друштва Задужбина“ и „Хуманитарне фондације За српски Космет“ која је од недавно проширена и на подручје Крајине, као и видео о породици Рогуља за коју се спрема хуманитарна помоћ неколико братских удружења из региона и у којој ће учествовати и Српско друштво Задужбина.

 

 

Многобројним присутнима се је на крају обратио и отац Милан Дудуковић, парох из Цеља, који је својим присуством увеличао ову манифестацију. Такође треба напоменути да су на пројекцији присуствовали и представници удружења СПОЈИ, који су за ову прилику дошли чак из Инсбрука.

 

 

Као и до сада, присутни су имали прилику да са својим добротворним прилозима учествују у хуманитарној акцији За српски Космет и Крајину, па је тако уз продају часописа Двери српских, књига и остале родољубиве штампане публикације, као и продајом промотивног материјала, на овој манифестацији прикупљено 652 € добротворних прилога, који ће бити испоручени у оквиру испоруке 9. донације. Свим донаторима се захваљујемо за указано поверење.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести