СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СД Задужбина о акцијама у октобру 2010.

  

Чланови Српског друштва Задужбина и пријатељи друштва су у месецу октобру са скромним доприносима помогли у набавци богослужбених предмета за цркву Св. Архангела у Мађарској и деветогодишњем Саши Шарковићу из Видања код Клине на Косову и Метохији за лечење у бањи.

 

Крајем месеца аугуста нам се отац Кирило Татарка обратио са молбом за помоћ мисионарској парохији, тачније цркви Св. Архангела у Мађарској у виду финансијске помоћи за набавку богослужбених предмета. Чланови друштва и пријатељи су се одазвали овој молби и оцу Кирилу су проследили 330 € прилога за које се искрено захваљује:

 

Наслов: помоћ од Српског друштва Задужбина
Драга браћо!
Помаже Бог!
Најтоплије се захваљујемо свим добротворима, који су нам указали поверење и послали свој прилог за наставак радова на изградњи капеле Светих Архангела у Мађарској. Високо ценимо ваш труд и ваша добра дела и желимо вам да и даље имате успех у својој добротворној делатности. Желимо да вас позивамо на освећење цркве, које ће – ако драги Бог да – бити 13. новембра у суботу у 9.00 (у наставку Света Литургија).
Жели вам свако добро од Господа нашег Исуса Христа,
свештеник Кирило Татарка
Будимпешта, Мађарска

 

 

Недуго после тога нам се обратио и брат деветогодишњег Саше Шарковића из Видања на Косову и Метохији који болује од целебралне парализе. После операције на Бањици је требало да уследи лечење у бањи Kовиљачи где је била потребна пратња одрасле особе односно његове мајке. Пошто нису имали средстава за боравак његове мајке, брат Саше Шарковића се је обрато на нас са молбом за финансијску помоћ. Чланови друштва су прикупили 650 € и на тај начин омогућили њихов боравак у бањи Ковиљачи.

 

 

Свима који су омогућили њихов боравак у бањи се захваљују и саопштавају да је Саша боље и да се надају напретку.

 

Извештај: СД Задужбина