СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Хуманитарни турнир у малом фудбалу

 

 

 

Извештај: СД Задужбина 13.06.2010.

 

12. јуна је у Љубљaни одржан први хуманитарни турнир у малом фудбалу, чији је сав приход од уплаћених пријава за турнир намењен за помоћ нашој браћи на Косову и Метохији.
На турниру је учествовало 12 екипа, 11 екипа из Словеније, а једна екипа је дошла из Италије, тачније из Трста. Због тога можемо слободно да кажемо да је ово било уједно и једно од већих окупљања српске омладине у региону.

 

 

 

Пре почетка турнира су све екипе које су учествовале изабрале имена својим екипама, од којих је велика већина имала неку додирну тачку са Косовом и Метохијом, да тако и овим симболичким гестом покажемо нашим људима на Космету да нису заборављени, па су тако на турниру учествовале следеће екипе: ПРИШТИНА, ПРИЗРЕН, БРЕЗОВИЦА, ЗВЕЧАН, ЂАКОВИЦА, ПЕЋКА ПАТРИЈАРШИЈА, МОРАВА, МИЛОШ ОБИЛИЋ, ВИСОКИ ДЕЧАНИ, ОРЛОВИ, ВУЧЈАК, КРАЈИШНИЦИ.

 

 

 

Иако су резултати били у другом плану, треба напоменути да су све екипе и поред велике врућине показале велику борбеност и залагање, а у финалу су се састале најбоље екипе тога дана, ПЕЋКА ПАТРИЈАРШИЈА и ВИСОКИ ДЕЧАНИ. Боља је била екипа ВИСОКИ ДЕЧАНИ која је славила са 3 : 1 и  однела победу на првом хуманитарном турниру у малом фудбалу.

 

 

 

Захваљујемо се свима који су узели учешће на турниру, донаторима, екипама, судијама, посетиоцима и свима онима који су на било који начин помогли да се овај турнир реализује.
Захваљујемо се и нашој браћи из Трста за њихово учешће на турниру.

 

 

 

Посебно се захваљујемо бутику MODS 69 који је донирао мајице за победничку екипу, као и г. Милану Бичанину који је донирао 100 € у хуманитарни фонд За српски Космет.

 

 

 

 

На крају турнира је прикупљено 795 €, од уплаћених пријава на турнир, продаје мајица и прилога донатора, који ће бити испоручени у оквиру испоруке 8.донације нашем народу на Косову и Метохији, а сви учесници турнира упућују недвосмислену поруку: НЕ ДАМО КОСМЕТ !