СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Дивили се српском храму

 

05.06.2011.

 

И ове године, трећи пут заредом, једно од најлепших здања Српске православне цркве у Аустрији, храм Светог оца Василија Острошког у Линцу привукао је бројне госте.

 

 

На слици: Гости у друштву проте Драгана Мићића (првио с лева)

 

Манифестација Отворена ноћ цркава, у којој је више од 700 хришћанских цркава отворило врата, била је прилика да се већином Аустријанци упознају са нашом религијом и лепотама седишта парохије у граду на Дунаву.

 

Свештенство храма на челу са протојерејом-ставрофором Драганом Мићићем, одлично је све организовало. Горан Остојић, студент богословије у Минхену, одржао је предавање о нашој цркви и одговарао на бројна питања.

 

 

На слици: Предавање – Горан Остојић

 

Овај догађај није промакао ни државној Телевизији Аустрија (ORF), која је послала екипу у храм да направи емисију о православним црквама у Аустрији. Пред камерама највеће државне телевизије говорила је Ведрана Загорац, ученик веронауке у Бечу.

 

 

На слици: Екипа ОРФ-а забележила сва дешавања у храму

 

– Храм је предивно украшен и одише посебним духом. Драго ми је што смо имали прилику да чујемо предавање о вашој цркви и сазнамо нешто више. Овакве манифестације су веома корисне за све који живе у Линцу, али и у Аустрији. Кроз цркву можемо једни друге најбоље да упознамо – закључила је Маргит Фешнер, једна од католичких сестара која је посетила наш храм, уз похвалу да је све лепо организовано и иконоисписано.

 

Извор: www.vesti-online.com