СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Светосавска школа и књижевно поподне у Бечу

ЧЛАНОВИ „СПОЈИ“ НА СВ. ШКОЛИ И КЊИЖЕВНОЈ ПОПОДНИ
Чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – Споји, су након позива Светосавске Омладинске Заједнице из Беча доппутовали 31.10.2009. у Беч где су прво учествовали у вечерњој служби у Храму Светог Саве, а затим и на предавању Светосавске школе у организацији Соз-а Беч.
На тему Светосавље – Аутентично православље српског стила је предавао отац Слађан из Беча. Предавање је започето заједничком молитвом свих присутних, а затим се предавало на већ споменуту тему. Током предавања сви присутни међу којима су били и чланови „Споји“ су пажљиво слушали оца Слађана, а након предавања је уследила и дискусија на исту тему у којој су такође сви учествовали врло активно.
Следећег дана у недељу 01.11.2009. чланови „Споји“ су учествовали у светој литургији. Затим су у поподневним часовима били присутни на књижевном предавању које је организовала Српска Православна Црквена Општина Светог Саве у Бечу.
Током овог викенда који су провели у Бечу сасатали су се и са пријатељима из Светосавске Омладинске Заједнице из Беча, стекли још нових познанстава, али и састали су се са старим пријатељем оцем Петрем Пантићем, који је дуго година био свештеник и вероучитељ у Инсбруку.

Повезани линкови:
http://www.youtube.com/watch?v=PFv_pKe2Wno

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности