СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Живот по јеванђељу

Вече о Павлу: Предевање о беседама Патријарха Српског Господина Павла и пројекција филма „Живот по јеванђељу“ 

БУДИМО ЉУДИ
5.12.2009. је одржано вече о Патријарху Српском Господину Павлу.
По почетку предавања је предавано о беседама Патријарха Павла, а затим је пројециран филм „Живот по јевађељу“.
Током предавања и пројецирања филма чланови „Споји“ и сви присутни су пажљиво све пратили, а по завршетку су се сви вратили својим домовима пуни утисака Патријарха Павла и тежине и вредности његових беседа и речи са закључком да сви ми требамо у својим срцима носити његове речи и поуке довека.

Патријарх Павле:
Понављам и себи и вама, и нас је Господ послао у наше време и поставио задатке које сваки од нас треба да изврши, и у својој породици, и у друштву, и у Цркви, и у целом човечанству.

Да ли ћемо ми те задатке, понављам и говорим опет, извршити најбољом снагом коју нам је Бог дао, и најбољом вољом, то зависи од нас. Ми се често изговарамо: да смо се родили у неко сретније и боље време, и ми би били бољи.

То је само изговор! Бог нам је дао снаге кад нас је поставио у ово време које су нам потребне, уз Његову благодатну помоћ, да ми издржимо, одолимо и извршимо своје задатке.

Ако ли снаге будемо расипали на ништавне ствари, нећемо их имати за оно што је најглавније. А поред тога, живећи супротно ономе што Бог заповеда, ми нећемо хтети после да идемо Његовим путем.
И отићи ћемо у супротном правцу и заслужити муку вечну.
Или блаженство Царства Небескога – „што око не виде, и ухо не чу, и на срце човеку не дође, што је спремио Бог онима који га љубе“ (1 Кор. 2, 9), или муку вечну „где црв њихов не умире и огањ се не гаси“ (Мк. 9, 44).

Из беседе Патријарха Павла

(преузето са сајта СПЦ)

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности