СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Путовање на фолклоријаду у Арзињано

 У суботу 24.04.2010. на заједничком путовању на фолклоријаду у Италију, тачније у град Арзињано су путовали КУД „Острог“ из Инсбрука и Омладинско Удружење „Споји“.

На фолклоријади у Арзињану, коју је организовало СКЗ Арзињано учествовало је КУД „Острог“ у такмичарском делу, а Омладинско Удружење „Споји“ са предводником Силвиом Србуловићем је радило на ширењу својих циљева и идеја у Италији.

Иначе многи од чланова Омладинског Удружења „Споји“ су и чланови КУД-а „Острог“, где активно играју традициолна српска фолклорна кола.

Полазак из Инсбрука је био у раним јутарњим часовима, када се кренуло ка Италији!

Прва тачка на маршути ка фолклоријади у Арзињану је био град Ромеа и Јулије – Верона, где су чланови „Споји“-а заједно са КУД-ом „Острог“ обилазили стари град, статуу Јулије и друге знаменитости града.

Затим се кренуло на фолклоријаду у Арзињано, која је била јединствено организована од стране Српске Културне Заједнице Арзињано и на којој је КУД „Острог“ из Инсбрука учествовало у такмичарском делу, а чланови Омладинског Удружења „Споји“ су ширили своје идеје и циљеве међу Србима у Арзињану.

Овим заједничким путовањем Српска Православна Омладина Инсбрук је поново показала да је отворена за све особе, све удружења и да жели на сваки начин да помогне својим сународницима!

Овог пута то је била подршка КУД-у „Острог“ на фолклоријади, чији су чланови одлично одиграли неколико Српских традиционалних кола.

Информативна служба Српске Православне Омладине Инсбрук – „Споји“

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности