СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Пројекција филма: „Опстати у Призрену“

 

 

У петак 30.04.2010. одржана је пројекција филма „Опстати у Призрену“ у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук – СПОЈИ.

Вече је отворио председник СПОЈИ Владимир Влајић који је присутнима прво представио извештај са недавно обављене Васкршње хуманитарне акције за народ на Косову и Метохији. Затим је званично представљен и први пројекат -СПОЈИ Библиотека- који су пријатељи и чланови удружења на најбољи могући начин прихватили.

Између осталог најављено је и следеће предавање које ће бити одржано 13.05.2010. на којем ће пуноправни члан Марко Милорадовић предавати на тему „Први Светски рат и улога Српске војске“, тада ће бити приказан и филм „Чувар светих хумки“.

На крају излагања председника СПОЈИ најављено је путовање на пријатељску фудбалску утакмицу Србија-Пољска која ће се одиграти 02.06.2010. у Куфштајну близу Инсбрука, а представљен је и месечни извештај донатора у марту.

Затим је пројециран филм „Опстати у Призрену“ ,а након филма се развика и дискусија на тему Космет и повратници, како им помоћи, итд.

На самом крају су присутни посетили два штанда. Један на коме су се прикупљале добровољне донације за будуће хуманитарне акције, а на другом је било детаљнијих информација о путовању на утакмицу Србија-Пољска.

Српска Православна Омладина Инсбрук се још једном захваљује свим присутним пријатељима и члановима који су својим присуством увеличали овај догађај!

Кратко о филму

„У Призрену је до 1999. године живело више од 10.000 Срба данас их има тек двадесеторо. Ово је прича о Милошу Некићу, професору у пензији који је после четири године успео да се врати у своју кућу спаљену 17.марта 2004. године и да, без ичије помоћи, натера привремену власт на Косову и Метохији да му је обнови.
Милош је издржао све притиске исељавања желећи да остане у кући у којој је рођен, у којој жели да умре – љубављу и вером у људе победио је мржњу!“

+НЕМА ПРЕДАЈЕ – КОСМЕТ ЈЕ СРБИЈА+

Информативна служба Српске Православне Омладине Инсбрук – „Споји“

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности