СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Предавање: Први Светски рат и Србија

 

 

У четвртак 13.05.2010. одржано је предавање на тему „Први Светски рат и Србија“ у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук – Споји.

Предавање је одржано у просторијама Бухгалерије, а предавач је био пуноправни члан СПОЈИ Марко Милорадовић.

На предавању је учествовала већина чланства Омладинског Удружења Споји из Инсбрука, неколико пријатеља удружења, као и гости из Србије.

Пошто је истог дана одржана Управна Седница Српске Православне Омладине Инсбрук, председник Владимир Влајић започео је вече са представом најновијих одлука и информација, а том приликом је уручио захвалницу пријатељу удружења Драгославу Радосављевићу који је помогао Омладинском Удружењу Споји током припрема и саме представе на првом интеграционом балу у Инсбруку почетком ове године.

Након увода од стране председника Споји-а, започет је и главни део ове вечери, а то је било предавање о првом Светском рату и улози Србији. Као што је већ поменуто предавач је био пуноправни члан Марко Милорадовић, који је на најбољи начин предавао на ову тему. Резимирајући може се рећи да су разматрани узроци, ток и последице рата, а било је приче и о пост-ратном времену, односно времену између првог и другог Светског рата. Развијена је и права конструктивна дискусија на тему предавања, па је после тога пројециран и филм „Чувар светих хумки“ који такође има повезаности са темом предавања.

Може се рећи да ја предавање било успешно, да су га посетиоци са одушевљењем прихватили и да са нестрпљењем чекају пројекцију филма „Где цвета лимун жут“, која ће се ако Бог да одржати 4. јуна у просторијама Бухгалерије у Инсбруку. Добродошли!

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности