СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И ПРИКУПЉА ХУМАНИТАРНУ ПОМОЋ НА ФОЛКЛОРИЈАДИ У ФИГЕНУ

У суботу 09.10.2010. чланови СПОЈИ кренули су ка месту Фиген (Fügen) у покрајини Тирол, које је удаљено око 50 километара од Инсбрука. Кренули су на фолклоријаду чији је организатор био КСК „Петар Кочић“ из истоименог места, како би на информативно-хуманитарном штанду СПОЈИ прикупљали добровољне хуманитарне новчане прилоге за српски народ на територији бивше Југославије!

 

 На слици: Обраћање организатора господина Гојка Савића

 

Чланови СПОЈИ од организатора и домаћина КСК „Петар Кочић“ су примљени веома пријатно и одмах након доласка у Фиген где је у градској сали одржана фолклоријада, започели су постављање штанда, како би све било максимално припремљено за сам почетак манифестације која је окупила неколико српских културно уметничких друштава из целе Аустрије, а такође и регионалне аустријске фолклораше који су представили традиционалне локалне игре, тако да је ова манифестација била веома позитивна и по интеграционом аспекту.

 

 На слици: Гојко Савић са члановима СПОЈИ испред њиховог штанда

 

На штанду СПОЈИ били су представљени извештаји са досадашњих хуманитарних акција, било је информација о удружењу, а најважнија је била могућност да се добровољним донацијама помогне српском народу на просторима бивше Југославије! Такође на штанду: часописи Двери Српских, дискови Ненада Матића, репера из Крагујевца и члана СПОЈИ, као и мајице из колекције мајица омладинског удружења из Инсбрука.

Интересантно је напоменути да је ова манифестација започета како и доликује православним Србима – са заједничком молитвом коју је заједно са свим присутнима ка Господу упутио Јереј Александар Столић. Након заједничке молитве кренула је и процедура отварања фолклоријаде, када се посетиоцима као први обратио председник КСК „Петар Кочић“ господин Гојко Савић, који је свима пожелео опуштено и лепо вече,затим председник Савеза Срба у Аустрији господин Драгиша Васиљевић, који је поздравио све присутне и такође им пожелео свако добро,као и градоначелник места Фиген, који је са задовољством прихватио ову манифестацију ради још боље сарадње аустријског и српског народа и ради међусобног упознавања култура ових народа. СПОЈИ је на отварању фолклоријаде такође представљено као јако младо, активно и ново удружење, пред којем лежи будућност за очување српског идентитета на овим просторима.

 

 На слици: Донирање присутних гостију

 

Можемо рећи да је те суботе све кренуло како треба, а уз велики труд и пожртвовање на крају је сакупљена скромна новчана помоћ од 171,50€ за српску децу и српски народ у Републици Српској Крајини, Босни, Србији, Косову и Метохији и свих српских земаља, која ће у склопу следећих хуманитарних акција бити уручена онима којима је најпотребнија!

 

 На слици: Заједничка фотографија чланова СПОЈИ

 

Српска Православна Омладина Инсбрук овом приликом се у име свих оних којима је потребна помоћ још једном захваљује свим донаторима ове вечери и позива их да и убудуће помажу српској деци и српском народу!

 

+ИМАЈМО СРЦА+

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности