СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ малој Звездани у борби против „Батенове“ болести

Након што смо између 25. и 28. децембра 2010. године уз помоћ наше братске организације СД „Задужбине“ из Словеније успешно уручили хуманитару новчану помоћ за четири породице на Космету у укупном износу од 200€, као и новчану помоћ од 200€ вишедетној породици Рогуља у Војводини, која после „Олује“ живи у јако лошим условима на северу Србије, наши представници из Србије Далибор Здравковић и Данијел Миливојевић су се заједно са чланом Управног одбора СПОЈИ-а Оливером Ранисављевићем 30. децембра упутили ка Панчеву!

У Панчеву их је чекала мала Звездана Јурица, која је у новембру 2007. године изненада оболела од, до скоро, смртоносне „Батенове“ болести!

Када смо почетком децембра 2010. године путем молбе за помоћ од стране господина Слободана Јурице, Звезданиног тате, чули за јако тужан случај мале девојчице, која два пута годишње мора на специјалне терапије у далеку Кину како би се излечила од поменуте болести (трошкови само једне терапије: 32.000US$), одмах смо одлучили да покушамо да колико толико помогнемо малој Звездани из Панчева.

Имајући у виду да су деца наша будућност, 11. децембра 2010. године сакупљали смо добровољне новчане донације на предавању „Света Литургија“ у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук – СПОЈИ, како би у складу са нашим скромним могућностима помогли малој Звездани и њеној породици у борби против „Батенове“ болести.

Захваљујући скромним, несебичним и добровољним новчаним прилозима наших младих чланова, пријатеља и подржаваоца нашег удружења, који су већином ђаци и студенти, те вечери, као и  наредних дана сакупљена је скромна  новчана помоћ у износу од 230€ за Звездану Јурицу!

Сакупљена новчана помоћ је од стране наших представника из Србије и Аустрије 30. децембра уочи грегоријанске Нове године  допремљена из Инсбрука директно у Панчево, где су веома љубазним и срдачним гостопримством дочекани од породице Јурице, тј. госпође Валерије, мајке мале Звездане, јер је њен тата био на послу, како би зарадио новац за лечење мале девојчице.

Искрено се надамо да ће наша мала, скромна, али у исто време великом љубављу испуњена новчана помоћ од 230€ остварити помак у сакупљању новчаних средстава за лечење мале Звездане Јурице и да ће им тако помоћи у борби против „Батенове“ болести!

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПОЈИ се још једном у име породице Јурица захваљује свим донаторима, који су дали свој допринос у сакупљању новчаних средстава за малу Звездану и уједно поручује породици Јурица да издржи у борби против „Батенове“ болести!

ВИШЕ О СЛУЧАЈУ МАЛЕ ЗВЕЗДАНЕ:

Уколико желите да помогнете малој Звездани, можете контактирати породицу Јурица на мобилни телефон 060 130 3229 и кућни телефон 013 347739 begin_of_the_skype_highlighting              013 347739      end_of_the_skype_highlighting или помоћи уплатом на жиро рачун на име:

Слободан Јурица

Динарски рачун:
160-5610200018878-72, Banca Intesa

Девизни рачун:
90-310-1325674.3 , Комерцијална банка а.д. Београд
IBAN:
RS35205903101325674303
SWIFT code: KOBBRSBG

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности