СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Осмомартовска прослава у Инсбруку

У недељу 6. марта 2011. године КУД Острог из Инсбрука организовало је осмомартовску прославу поводом међународног дана жена!

 

 

На овој манифестацији су гостовали КУД „Каонички извори“ из Каоника код Крушевца, КУД „25. мај“ из Ватенса близу Инсбрука, оркестар „Млади грандовци“ из Крушевца, као и фото-студио „Неша“ из Беча, све је забележила радио телевизија Крушевца – РТК, а специјални гост био је господин Мирољуб Трошић Ђода из домаће серије „Село гори, а баба се чешља“.

 

 

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И била је присутна на манифестацији са својим информативно-хуманитарним штандом, на којем су прикупљане добровољне хуманитарне новчане донације за Српску децу и народ на просторима бивше Југославије, док је председник омладинског удружења СПО(Ј)И помогао организаторима у улози водитеља програма.

 

 

Главни део програма обележила су културно уметничка друштва са својим фолклорним кореографијама, али је интересантно напоменути да је почетак главног дела програма обележио Ђода својим обраћањем, у којем је напоменуо да серија „Село гори, а баба се чешља“ није само обична комедија, већ озбиљна серија која указује на озбиљне проблеме Српског народа, попут беле куге, великог одлива становништва из села у градове и иностранство, а то значи да нам села одумиру, а ми као народ полако нестајемо.

 

 

Српска Православна Омладина Инсбрук је на овој прослави поново показала да је спремна да помогне својим сународницима, ма где им била потребна помоћ, а овог пута чланови СПОЈИ-а помогли су у организацији ове манифестације, пре свега са модерациjом програма.

 

 

Можемо рећи да је осмомартовска прослава у организацији КУД-а Острог у најуспешнијем погледу приведена крају и да су даме уживале у овој манифестацији, а додајемо да је уз велики труд и пожртвовање на крају сакупљена скромна новчана помоћ од 279€ за српску децу и српски народ у Републици Српској Крајини, Босни, Србији, Косову и Метохији и свим српским земаља, која ће у склопу следећих хуманитарних акција бити уручена онима којима је најпотребнија!

 

 

Српска Православна Омладина Инсбрук овом приликом се у име свих оних којима је потребна помоћ још једном захваљује свим донаторима ове вечери и позива их да и у будуће помажу Српској деци и Српском народу!

 

+ ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ+

 

Повезани линкови:

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности