СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Новчана помоћ за породицу Нисић са Космета

Почетком маја месеца 2011. године уручена је новчана помоћ од 100€ Српској породици Нисић из села Клокот на Косову и Метохији.

 

На слици: Милош Стојковић (у средини) са породицом Нисић

 

Донација од 100€ је у јануару 2011. године уплаћена на жиро рачун Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И од стране Аустријанца Гинтера Рисбахера (Günther Rißbacher) из Кундла (Kundl) у покрајини Тирол са жељом да се помогне породици на Космету.

Помоћ је на лицу места у Клокоту уручио заменик председника измештене Српске Општине Косовска Витина, Милош Стојковић.

 

 

Имајући у виду да господин Стојковић, који је пријатељ нашег удружења, познаје терен и стање Српских породица на подручју Општине Косовска Витина, одлучили смо по његовој препоруци да новац упутимо породици Нисић у којој нико није запошљен, а отац и син су тешко болесни.

Надамо се да ће новчана помоћ од 100€, коју је путем СПО(Ј)И-а послао Аустријанац Гинтер Рисбахер Српској породици на Космету, помоћи породици Нисић да издржи у тешкој тренутној ситуацији и да ће им улити додатну наду да издрже на Српском Косову и Метохији.

Овом приликом Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И захваљује брату Милошу Стојковићу на помоћи приликом уручивања помоћи и уједно позива СВЕ Србе у покрајини Тирол да донирају новчану помоћ за Српски народ на Космету, коју ћемо у оквиру велике Видовданске хуманитарне акције испоручити онима којима је најпотребнија, јер ако Аустријанци имају воље и срца да помажу Српским породицама на Космету, онда ми Срби не само да требамо имати воље и срца да помогнемо нашем народу у невољи, већ и огромну обавезу!

 

+СРБИНЕ, НЕ ЗАТВАРАЈ ОЧИ, НЕ ОКРЕЋИ ГЛАВУ+

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности