СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Представници СПО(Ј)И на хуманитарном турниру у Словенији

У суботу, 4. јуна, одржан је други по реду хуманитарни турнир у малом фудбалу у организацији Српског Друштва Задужбина из Словеније, овај пут у Крању. На турнир су се пријавиле 22 екипе, од којих су једну чинили главни представник СПО(Ј)И-а у Бечу, Душан Игњатовић заједно са браћом из аустријске Хуманитарне организације „Срби за Србе“, тако да је екипа носила назив „Срби за Србе“, док је Данијела Лазендић, такође представница СПО(Ј)И-а, допутовала чак из 500 километара удаљеног Инсбрука како би у име Српске Православне Омладине Инсбрук подржала хуманитарни турнир у малом фудбалу.

 

 

Пре почетка турнира сви смо се сабрали на терену где је отац Будимир Галамић, парох крањски, благословио ово наше дело и где смо се заједнички помолили за наш многострадални православни род српски да би нас на крају све благосиљао Светом водицом.

 

 

Иако је пљусак у неколико наврата покушао да прекине нашу замисао, ниједна екипа се није предавала, а ни остала браћа која су дошла да гледају и бодре екипе на терену и на тај начин исто дају допринос овој акцији, тако да можемо само да будемо поносни сви заједно што је тог дана, у једном малом граду, око 300, углавном младих Срба, из свих крајева Словеније, послало јасну поруку својој браћи на Косову и Метохију »Догодине у Призрену«.

 

 

Екипе које су наступиле на турниру: Срби за Србе, Десанка Максимовић, Мањача, Добровољци, Младићеви момци, Острог, Брезовица српска, Призрен, Божури, Република Српска, Свети Сава, Приштина 1, Приштина 2, Цар Душан, Чечава, Теслић, Витина, Подгрмеч, Петар Кочић, Црна Гора, Крајина, Брђани.

 

На слици: Екипа Срби за Србе, коју су чинили чланови СПО(Ј)И и Х.О. „Срби за Србе“

 

У финалу су се састали Острог и Приштина 1, и после фер и спортске борбе Острог је заслужено славио на овом сада већ традиционалном турниру »За српски Космет«

Исто вече организована је и свирка на којој су наступила наша браћа из Србије, познати бенд 357, као и наши пријатељи ВКВ бенд, из Словеније, тако да им се и овим путем јавно захваљујемо на њиховој несебичној подршци у овом заједничком добром делу.

 

 

Пустићемо да слике говоре уместо нас, јер оне можда најбоље могу да опишу атмосферу која је владала тога дана, а оно што би испоставили и на шта смо посебно поносни, а то је да су на једном месту млади Срби били сабрани, у жељи да дају подршку својој браћи на Космету, тако да је током дана сакупљено 1655 € помоћи путем пријавнина за турнир, продаје хране и пића, као и продајом нових мајица у изради СД Задужбина.

 

На слици: Представници СПО(Ј)И, чланови Х.О. „Срби за Србе“ са организатором из С.Д. „Задужбина“

 

Ефекат овог турнира и журке је већ сада много већи, с обзиром да су стара познанства учвршћена, нова направљена, а још више људи се јавило како би се активније укључили у рад Српског друштва Задужбина и између осталог дали свој допринос постојећој фондацији у оквиру друштва.

 

 

Захваљујемо се свима који су узели учешће на турниру, донаторима, екипама, судијама, посетиоцима и свима онима који су на било који начин помогли да се овај турнир реализује.

 

 

Ако Бог да, већ за Видовдан ће на самом Косову и Метохији наша браћа и сестре моћи макар мало да се обрадују са овим средствима које смо сакупили у овој и некој од прошлих акција, припремајући се за одлазак на нашу Свету земљу о чему ће те сви бити детаљно обавештени, као и сваки пут до сада.

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!

Српско друштво Задужбина +

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности