СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

СПО(Ј)И на народном Сабору у Салфелдену

 

На православни празник Духовски понедељак, 13. јуна 2011. године чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И одпутовали су у покрајину Салцбург, тачније у град Салфелден, који је удаљен око 160 километара од Инсбрука, како би присуствовали празничном Богослужењу и народном Сабору.

 

 

На овом месту желимо да напоменемо да је први контакт између СПО(Ј)И и Црквене Општине Салфелден успостављен непосредно након објављивања првог српског омладинског часописа у Аустрији, који носи назив „Споји!“. 

 

 

Тада смо добили позитиван одговор и благослов Оца Јована Алимпића, да се часопис који смо покренули нађе и у Храму Сабора Срба Светих у Салфелдену, који је иначе и први Српски Православни Храм који је саграђен у Аустрији.

 

 

Контакт је дакле успостављен и уз Божију помоћ и одржан, те смо одлучили да на Духовски понедељак 13. јуна 2011. године присуствујемо празничном Богослужењу, након којег је одржан и народни Сабор Храма Сабора Срба Светих у Салфелдену.

 

 

Желимо нагласити да су нас сви лепо поздравили и примили, почевши од Оца Јована и попадије до свих парохијана Салфелдена. Том приликом нас је Отац Јован упознао са Црквом у Салфелдену, која је прва СПЦ у аутентичном византијском стилу каква још није постојала на подручју Аустрије.
Радови су започети 12. априла 2008. године, а освећење Цркве обављено је 13. септембра 2009. године.

 

 

Тренутно је у току изградња Црквене куће у којој још треба да се угради кухиња и тоалет, тако да смо овом приликом донирали 20€, који нису много, али су од срца и надамо се да ће допринети завршетку радова на Црквеној кући.

 

 

На крају овог кратког извештаја желимо да нагласимо да нам је било јако драго што смо имали прилике да присуствујемо Богослужењу и народном Сабору првог Српског Православног Храма на овом поднебљу и да се тако упознамо са парохијанима у том граду, као и да се радујемо даљем контакту и сарадњи са СПЦО Салфелден.

 

+Србин спаја, никад не раздваја+

 

Линк:

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности