СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

2. Видовдански сусрети младих у Тиролу

У суботу 25. јуна 2011. године Српски клуб за спорт и културу „Јединство“ из Вергла организовао је у граду Куфштајну 2. Видовданске сусрете младих у Тиролу.

На овој манифестацији су поред нашег удружења гостовали и КСК „Делије“ из Куфштајна, КСК „Петар Кочић – Змијање“ из Фигена, КУД „25. мај“ из Ватенса, као и КУД „Острог“ из Инсбрука.

 

 

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И била је присутна на манифестацији са својим информативно-хуманитарним штандом, на којем су прикупљане добровољне хуманитарне новчане донације за Српску децу и народ на просторима бивше Југославије.

 

 

Наше удружење је и на овој манифестацији поново показало да је спремно да помогне својим сународницима, ма где им била потребна помоћ, а овог пута чланови СПОЈИ-а помогли су у новом дизајнирању грба СКСК „Јединство“, као и у дизајнирању и штампању захвалница, које су наравно одрађене на ћирилици.

 

 

Можемо са задовољством рећи да су 2. Видовдански сусрети младих у Тиролу од стране СКСК „Јединства“ организовани на наjбољи могући начин. Почетак сусрета је означила химна Србије „Боже правде“ са кратким уводом о Косовском Боју и значају Видовдана, као и читањем Косовске клетве, док су главни део програма означили фолклорни наступи младих Срба из Тирола, а за сам крај 2. Видовданских сусрета су уручене свечане плакете свим учесницима.

 

 

Уз то додајемо да је уз велики труд и пожртвовање на крају сакупљена  новчана помоћ од тачно 448,69€ за српску децу и српски народ у Републици Српској Крајини, Босни, Србији, Косову и Метохији и свим српским земаља, која ће у склопу следећих хуманитарних акција бити уручена онима којима је најпотребнија!

 

 

Српска Православна Омладина Инсбрук овом приликом се у име свих оних којима је потребна помоћ још једном захваљује свим донаторима ове вечери и позива их да и у будуће помажу Српској деци и Српском народу!

 

+ КО ДАЈЕ ТАЈ И ДОБИЈА +

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn