СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Видовданска хуманитарна акција на Косову и Метохији

 

Драга браћо и сестре,

Богу хвала, још једна хуманитарна акција у Србији је приведена крају. У суботу, 25. јуна 2011. године неке од најугроженијих породица општине Косовска Витина добиле су новчану помоћ у укупном износу од 660 евра, прикупљену од стране Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, чему је свој скромни допринос дала и парохијска заједница из Великог Лаола код Петровца на Млави.

 

На сликама: Породица Којић из Врбовца

 

Донације у износу од 220 евра уручене су породицама Којић, Нисић и Ђурић, што је документовано од стране представника братских организација – СПО(Ј)И, СОЗ – Беч и повереништва Двери у Косовској Витини, као и репортера Косовске телевизије „Пулс“ и агенције „Фонет“.

 

На слици: Породица Нисић из Клокот бање

 

Ово се може назвати заједничком акцијом СПО(Ј)И-а и СОЗ-Беч јер су поред, поменутих активности одржани састанци, најпре између званичника поменутих удружења и општине Косовска Витина, а затим и са породицама које примају помоћ донатора из Аустрије. На овим састанцима су наглашена најважнија актуелна питања и дати предлози у циљу још ефикаснијег будућег деловања.

 

На сликама: Породица Ђурић из села Могила

 

Тешко је пренети утиске после свега што смо тамо доживели. Једно је сигурно, нашој угроженој браћи треба помоћи на сваки могући начин. Истину о догађајима на Косову и Метохији не смемо занемаривати.

 

На сликама: Порушено српско имање и ново саграђене шиптарске виле

 

Како је дошло до тога да албански сељани напасају стоку међу рушевинама кућа убијених и прогнаних Срба, док „грађани“ окупирају школе, здравствене установе и плодно земљиште како би на њему „ни из чега“ на њему расле огромне хале и предузећа? Откуд њима средства за све то? …

 

На сликама: Састанак са породицама из општине Косовска Витина

 

Окончао бих извештај молбом коју  упућујем свима, без изузетака, да се ни секунду не устручавају да укажу, макар и најмању помоћ својој браћи и сестрама у невољи – молитвену, моралну и материјалну.

 

Хвала свима који су се до сада потрудили и то раде свакодневно!

 

представник СПО(Ј)И у Србији,
Иван Ивковић

 

На сликама: У посети код оца Звонка и СПЦ у Витини

 

На слици: Улаз у село Житиње – избрисан српски назив села на табли

 

На сликама: Порушене српске куће и ново саграђене шиптарске продавнице и бензинске пумпе у Гњилану

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности