СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„Спајалице“ по други пут у Кузмину

У суботу 23. јула 2011. лета Господњег успешно је спроведена у дело друга по реду хуманитарна акција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И у сремском селу Кузмин.

 

 

Ово је већ друга посета чланова СПО(Ј)И-а Кузмину након прошлогодишње хуманитарне акције, када је обезбеђен цемент и мултибат у вредности од 150 евра за изградњу парохијског дома.

 

 

Ове године, чланови СПО(Ј)И-а поново су дочекани на најбољи могући начин у црквеној порти у Кузмину од стране оца Александра и господина Зорана Пањковића, председника СПЦО Кузмин, што је служило на обострану част и особито задовољство.

 

 

Тако су одмах по доласку и срдачној добродошлици уручене кесе са слаткишима и по један први број часописа „Споји!“ породицама оца Александра и оца Бранка, који је из приватних разлога нажалост био спречен да присуствује приликом нашег сусрета.

 

 

После пријатног разговора са пријатељима и браћом у Христу из Кузмина, чланови нашег удружења упутили су се ка Сремској Митровици, како би посетили продавницу „Ламинат пром“, где је у присуству господина Пањковића извршена примопредаја хуманитарне новчане помоћи у износу од РСД 30.712,50 (€ 300), који су уплаћени за снабдевање материјала (стиропор) за даљу изградњу парохијског дома у Кузмину.

 

 

Као и по очекивању „спајалица“, сусрет са пријатељима из Кузмина није био сведен само на формалност обављања хуманитарне акције, већ је обухватио и мало поклоничко путовање до манастира Раванице у Врднику, као и до манастира Јазак са познатим истоименим извором. Тамо смо добили прилику да се поклонимо нетрулежним моштима Светог цара Лазара, Св. мученице Анастасије (манастир Раваница) и Св. цара Уроша (манастир Јазак), што је представљало велику част и благослов за нашу малу делегацију.

 

 

Затим је целокупан дан у опуштеној и братској атмосфери приведен крају у „Националној кући“ у месту Моровић близу Шида, након чега су се чланови СПО(Ј)И-а упутили ка Петровцу на Млави, како би присуствовали завршној представи летње школе „Свети Сава“, која је од 9. до 24. јула окупила српску децу из Србије и свих делова српског расејања са главним циљем да се усаврши и још боље научи српска ћирилица и српски језик.

 

 

За сам крај овог извештаја желимо да се захвалимо нашим домаћинима и пријатељима из Кузмина на изузетном гостопримству и дружењу током хуманитарне акције, као и свим донаторима, који су помогли у сакупљању добровољних новчаних средстава за српску децу и српски народ на просторима бивше Југославије уз јавни позив да и даље помажу свом народу!

 

ЗАЈДЕНО СМО ЈАЧИ,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности