СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„На извору“ у Великом Лаолу

 

 У четвртак 11. августа 2011. године у селу Велико Лаоле код Петровца на Млави успешно је одржана културно-уметничка представа под називом „На извору“ у организацији Српске културне заједнице „Арзињано“ из Италије и Месне заједнице Велико Лаоле.

 

 

Из тог разлога је извршено реновирање предње стране и унутрашњости Дома културе у којем је одржана представа Срба из Италије.

Велико Лаоле су поводом овог дешавања посетили и државни секретар Министарства вера и дијаспоре, господин Миодраг Јакшић, као и бивши Конзул Републике Србије у Трсту, господин Владимир Николић.

 

 

Поред уважених гостију, присутни су били и чланови Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И, који су дошли да пруже подршку свом братском удружењу из Италије са којем имају посебне пријатељске односе.

Тако су, чланови СПО(Ј)И, куповином улазница по цени од 100 динара симболично помогли даље реновирање Дома културе, а уз то поручују свим другим културно-уметничким друштвима широм расејања да се угледају на СКЗ „Арзињано“, које организује културно-уметничке представе у којима се пажња пре свега посвећује младима, а не само забави!

 

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,
Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности