СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Помоћ породици Тимотијевић из Деспотовца

Извештај: Хуманитарна Организација „Немањићи-Тићино“

Породица Тимотијевић; Село Липовица Општина Деспотовац. (Небојша, Сузанa, Милосав, Рада, Сандра 7год., Милан 5год. и Јован  2год.)

Седмочлана породица која преживљава  од дечијих додатака и несталном зарадом Небојше који ради по дневницама када је то могуће. Небојшин отац  радио је у фабрици дрвне индустрије али је остао без посла  још пре 10 година, када је фабрика затворена, сада чека на старачку пензију.

 

Низ догађаја их је довела да живе у тешким економским условима а задњи је  пожар који им се десио крајем августа. Изгорела им је помоћна зграда поред куће где је била остава за зиму. Остали су без дрва, намерница и професионалног алата, који је Небојша користио за домаћинство и за рад по надницама, као и без целокупне летине и намерница, који су прикупљали током лета за зиму (шљиве, разно поврће,брашно, со…).

Одлучили смо да им помогнемо и омогућимо да могу да зараде новац за живот. Купили и уручили смо им  разноврсног ручног алата и моторну тестеру како би Небојша могао да настави да ради и спреми деци дрва за огрев. Укупна вредност помоћи 200,- сфр. Преносимо велику захвалност и поздраве породице Тимотијевић нашим добротворима и члановима.