СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Православље у предграђу Јоханесбурга

 

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић), старешина Храма Св. апостола Томе у Јоханесбургу посетио је Oсновну школу Светог Атанасија у Тембиси, црначком предграђу Јоханесбурга коју воде православни Јужноафриканци.

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић), старешина Храма светог апостола Томе у Јоханесбургу 12. октобра је посетио Oсновну школу „Свети Атанасије“ у Тембиси, црначком предграђу Јоханесбурга, коју воде православни Јужноафриканци и у којој се врше православна богослужења и учи веронаука.

 

Архимандрит је ђацима предао поклоне које им је даривала редакција Патријаршијског дечјег православног часописа Светосавско звонце, летње мајице и примерке часописа.

У школи светог Атанасија у Тембиси, наставничка канцеларија је импровизована мала колиба склепана од дасака. Зидови канцеларије украшени су својеврсним колажима са фотографијама патријараха александријског Теодора и српског Иринеја, као и благопочившег патријарха српског Павла.

Архимандрит Пантелејмон (Јовановић), старешина Храма светог апостола Томе у Јоханесбургу позива на прославу заштитника храма 23. октобра.

 

Преузето са: www.rts.rs