СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Чланови „Београдског синдиката“ држали предавање студентима

Чланови „Београдског синдиката“ били су синоћ гости трибине „Утицај популарне културе на систем вредности код младих“ у препуном амфитеатру Економског факултета.

Феђа Димовић, Александар Протић, Бошко Ћирковић, Блажа Вујовић и Марко Ђурић говорили су о позитивним и негативним аспектима популарне културе.

Трибина је део „Пројекта Србија“ у оквиру којег су репери из „Београдског синдиката“ већ посетили велики број школа и факултета у Србији.

Публика је на Економском факултету са пажњом слушала шта чланови познате групе имају да кажу. 

– Овај скуп можемо да назовемо духовном револуцијом. Популарна култура је масовни облик културе која има тенденцију да се допадне широким масама: она је лака, питка, али и прилично плитка. Њен главни циљ је стварање профита, док је скривени утицај на масе, тако што се попут њен формира укус, мишљење и само поношање људи. Због ње су људи у Русији почели да славе Ноћ вештица, учесници на Евровизији певају на енглеском а не на матерњем језику – каже Димовић.

Чланови групе истакли су да поп култура има и позитивне стране и да је она добро средство да се врате праве, универзалне и људске вредности. 

– Суштина је комуникација међу људима. У прилици смо да користимо фантастичне канале, интернет, мобилну технологију за саопштавање идеја и универзалних вредности. Човек није центар света, већ треба да се окрене породици а затим да се шири даље – причао је популарни Шкабо.

 

Извор: www.24sata.rs