СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

ВЕСТИ о акцији СПО(Ј)И: Сузе и „Клетва“

У организацији Српске Православне Омладине у Инсбруку је премијерно приказан документарни филм „Клетва“, који је направљен у продукцији српске фондације „Пријатељ Божији“ из Канаде.

„Клетва“ представља својеврстан аларм који упозорава на опасност провалије над чијим се рубом клате српски народ и држава и оставио је снажан утисак на све који су га гледали. Филм који је претходно приказан у Канади и Љубљани измамио је и сузе публике у којој су биле све генерације, а посебно млади.

СПО(Ј)И препоручује свима да погледају овај филм који је, како се истиче, позив да се српски народ врати са кривог пута и вапај за покајањем, не само личним већ свенародним.

На ово премијерно приказивање филма у Аустрији дошли су и гости из Салцбурга, Шваца, Цилертала и Вергла. Присутан је био и Аустријанац професор на Факултету политичких наука Андреас Маислингер. Како је сам објаснио, иако не разуме српски, био је присутан због личног интересовања за српски народ и његов дух.

Организатори су посебно задовољни тиме што се после пројекције развила дискусија о филму у којој су учествовали готово сви присутни. На крају је уследило дружење уз српске специјалитете као и разговори о даљем приказивању овог документарца и будућности нашег народа.

 

За ВЕСТИ: А.Б.

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести