СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„ФК Споји!“ на хуманитарном турниру близу Инсбрука

У суботу, 10. децембра 2011. године, фудбалска секција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И са називом „ФК Споји!“ по други пут је наступила на једном турниру у малом фудбалу, овом приликом се радило о традиционалном „Hallenmaster“ турниру, који има и хуманитарни карактер.

 

Организатор турнира је био познати „Soccerteam“ из Руме у близини Инсбрука са којим смо ступили у пријатељске односе на спортском плану и са којима заједно организујемо интеграциони турнир у „Beachsoccer-u“ од јуна 2012. године (суорганизатори су град Инсбрук и Спортска унија покрајине Тирол).

Млади играчи екипе „ФК Споји!“ су и овим наступом на турниру, поново представили наш народ и земљу на спортском пољу на фер и коректан начин међу Аустријанцима, у бојама српске тробојке, што је јако битно у ширењу позитивне слике нашег народа на овим просторима, а уз то су самом пријавом на турнир и екипном уплатом од 100 евра учинили добру ствар, јер је сав приход турнира био намењен хуманитарној фондацији града Руме, која брине о социјалним случајевима у тој околини – на крају је сакупљен укупан износ од 2.000 евра, који директно по завршетку турнира уручен фондацији.

Што се игре тиче, „ФК Споји!“ овог пута је заузео четврто место у групи, која је састављена од 5 веома јаких екипа. Наши млади играчи су успели да дођу до 4 бода и то преко једне победе, једног нерешеног резултата и два пораза.

За разлику од прошлог турнира, који је одигран пре две седмице, постигнути су голови, али је млада екипа поново изгубила одлучујућу утакмицу за пролаз даље и то против екипе „FCBallindieTonne“, која је на крају освојила турнир, на којем су углавном наступале јаче екипе, састављене од младих активних фудбалера или бивших фудбалера из Аустријских лига.

Дакле, резиме овог турнира, напад је био у реду – могло је и боље с обзиром да су пропуштене многе шансе, а видело се да и најбоља одбрана и голман не могу да се одбране од противничког напада без заједничког кретања екипе на терену и без превелике жеље за трчањем.

Овог пута, можемо рећи, да смо као млада екипа, која још није одиграла много заједничких утакмица, ипак на добром путу и да ћемо кроз заједничке тренинге, који нам предстоје у наредном периоду дати све од себе, како би учинили корак даље, а то је пролаз у К.О. фазу на једном од следећих турнира!

СВИ ЗАЈЕДНО,

„ФК Споји!“

 

 

УТАКМИЦЕ:

1. „ФК Споји!“ – Die Flitzer 2:1 >>> оба гола Горана Томића

2. Die goldenen Fersen – „ФК Споји!“ 1:1 >>> гол Доминика Пандуревића

3. „ФК Споји!“ – Cafe Risiko 1:2 >>> гол Далибора Здравковића

4. „ФК Споји!“ – FC Ball in die Tonne 1:3 >>> гол Николе Миладиновића

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности