СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„ФК Споји!“ одиграо прву пријатељску утакмицу

У понедељак, 12. децембра 2011. године, фудбалска секција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И са називом „ФК Споји!“ одиграла је прву пријатељску утакмицу од свог оснивања.

 

Противници су били пријатељи из КСК „Петар Кочић-Змијање“ из места Фигена, које се налази 45 километара од Инсбрука.

Пред почетак пријатељске утакмице, капитен „ФК Споји!“ Стефан Јовић, уручио је захвалницу и поклон Жељку Ковачићу, првом човеку фудбалске секције Културно-спортског клуба „Петар Кочић-Змијање“ у знак захвалности, што су се одазвали нашем позиву да одиграју утакмицу и што су због тога узели пут од 45 километара на себе након напорног радног дана.

Затим су урађене и заједничке фотографије обе екипе и кренуло се са пријатељском утакмицом – два пута по 15 минута – у хали гимназије „Sillgasse“ у којој сваког понедељка од 20:00 до 22:00 часова тренира „ФК Споји!“.

На крају је славио „ФК Споји!“ са 11:5, али се мора напоменути да је млада екипа из Фигена такође пружила одличну партију и веома лепу игру.

 

После званичне пријатељске утакмице, одигране су још неколико партија у опуштеној атмосфери, што је помогло да се већ постојећи добри односи између два српска удружења у Тиролу побољшају и учврсте, а надамо се да ћемо у наредној години имати још више прилика да побољшамо наше фудбалске квалитете у оваквим утакмицама.

Пошто се ради о последњој акцији Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И у 2011. години, овом приликом желимо још једном да се захвалимо свим члановима, пријатељима, подржаваоцима и донаторима на указаном поверењу уз наду да ћемо и у наредној години уз Божију помоћ и заједнички труд радити за добробит српског народа како у расејању тако и у отаџбини!

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,

Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И

 

Голове за „ФК Споји!“ постигли су:

Никола Миладиновић и Владимир Влајић (по 2 гола), Доминик Пандуревић, Марко Јовановић, Александар Спасојевић, Марјан Јовановић, Драган Радисављевић, Петар Спасојевић и Стефан Јовић (по 1 гол)

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности