СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Дивац потписао за Српски музеј

Владе Дивац са супругом и Деско Никитовић, Генерални конзул Србије постали су почасни чланови Српско – америчког музеја Свети Сава у Чикагу. Потписивање приступнице обављено је на Дан отворених врата за нове чланове Музеја.

Протеклог викенда Дан отворених врата Српско – америчког музеја Свети Сава у Чикагу окупио је велики број оних који су први пут посетили ову српску институцију у Чикагу. Међу новим члановима Музеја су Владе Дивац са супругом и Деско Никитовић, Генерални конзул Србије у Чикагу.

„Изузетна популарност господина Дивца је привукла велики броја чланова српске заједнице у Америци, а посебно радосну децу која су добила његов аутограм…Билa би нaм чaст дa нaши људи из мaтицe кao и пoзнaтe личнoсти приликoм пoсeтe Чикaгу, oбaвeзнo пoсeтe нaш музej и нa тaj нaчин пoдржe нaш рaд“, пише у саопштењу Управног одбора Музеја, у којем се такође наводи да се уваженим гостима веома допала идеја Српског музеја, као и да су изразили жаљење што се овакав пројекат није догодио раније.

Српско – амерички музеј Свети Сава, до недавно познат као Српски културно – уметнички центар Свети Сава, основан је у Чикагу 1952. године. Исте године је захваљујући донацијама Срба купљена кућа у  448 West Barry Avenue, која је до данашњег дана остала позната као Српска кућа. Као и на почетку своје историје, тако и данас Музеј Свети Сава опстаје захваљујући донацијама.

 

Извор: РТС