СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Прва хуманитарна станица СПО(Ј)И у 2012. години – Петровац на Млави

Поводом предстојећег Божића и осталих празника, Српска Православна Омладина Инсбрук – СПО(Ј)И је 3. јануара 2012. године спровела у дело своју прву хуманитарну акцију за ову годину.

 

 

Потпомогнути новчаним средствима из Аустрије (100 евра) обезбедили смо симболичну количину чврстог горива и поделили угроженим грађанима (20 особа) Петровца на Млави, који тренутно живе у објектима старе касарне, у врло тешким условима, без струје и воде!

 Овом приликом је уложено око 170 евра чиме је обезбеђено пет кубних метара дрва намењених за огрев.

Надамо се да се рад на пројекту помоћи овим људима неће завршити само на томе и да ће надлежни органи власти благовремено дати сагласност да се један од оштећених објеката реновира, а наши суграђани добију животни простор који би био повољнији за живот.

За овај, као и за многе друге подухвате ваљало би издвојити значајну суму новца тако да још једном позивам све који ово читају да, ако до сада нису, озбиљно размисле шта је то на основу чега би свако од нас могао оправдано да се назове Хришћанином или бар хуманим човеком.

 

представништво СПО(Ј)И за Србију,

контакт особа,

Иван Ивковић

 

Погледајте и видео запис, који су чланови СПО(Ј)И снимили пре неколико седмица у старој касарни и схватите ово као апел за помоћ овим људима, који живе без струје и текуће воде и то у једној од најбогатијих општина у Србији:

 

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности