СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Заставу Србије носиће Џенис Авдић

Сутра у Инсруку почињу прве Зимске олимпијске игре младих које ће трајати до 22. јануара. Међу 70 Националних олимпијских комитета који ће имати своје представнике на овом такмичењу биће и Олимпијски комитет Србије. На свечаној церемонији отварања заставу Србије носиће Џенис Авдић, биатлонац.

Србију на првим Зимским олимпијским играма младих у Инсбруку представњају Џенис Авдић у биатлону и Страхиња Станишић у алпском скијању. Са својим тренерима Алмиром Џековићем (биатлон) и Љубишом Игњатовићем (алпско скијање) они су пре два дана отпутовали за Инсбрук. Шеф Мисије ОКС на овом такмичењу Проф. др Бранислав Јевтић јуче је учествовао на састанку Шефова Мисија и последњем обиласку објеката пред почетак такмичења. „Инсбрук спреман дочекује госте. Сви објекти су спремни, а висина снежног покривача, према речима организатора, значајно је већа него претходних година. Наши спортисти данас су обавили и прве званичне тренинге, а сутра нас чека церемонија отварања“, каже Шеф Мисије Бранислав Јевтић.

Данас су у Инсбруку отпутовали и председник ОКС Владе Дивац и генерални секретар Ђорђе Вишацки како би сутра присуствовали свечаној церемонији отварања Игара. Својим присуством, подршку нашим младим олимпијцима пружиће и Министарка Омладине и спорта госпођа Снежана Самарџић-Марковић.

За време боравка у Инсбруку, руководство ОКС учествоваће у раду састанка Националних олимпијских комитета Централне и Југоисточне Европе, док ће председник ОКС Владе Дивац и Министарка Снежана Самарџић-Марковић 14. јануара учествовати на конференцији Европске Антидопинг иницијативе (EAD) имајући у виду да је госпођа Снежана Самарџић-Марковић уједно и члан Оснивачког одбора Светске Антидопинг агенције (WADA).

 

Извор: www.oks.org.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести