СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Новогодишњи пехар за „ФК Споји!“

У суботу, 14. јануара 2012. године (1. јануара 2012. по јулијанском календару), фудбалска секција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И са називом „ФК Споји!“ први пут је наступила на турнури у Новој години, овог пута организатор је била аустријска фирма „Reifen Team“ и спортско друштво Олимпијског села града Инсбрука.

Прихватајући позив фирме „Reifen Team“ одлучили смо, да одмах после дочека јулијанске Нове године представимо српски народ и српску тробојку у најбољем светлу на турниру „SVO Hallencup 2012“, у малом фудбалу на којем су учествовале 12 екипе.

 

За разлику од ранијих турнира, када су наши голгетери били у фази уигравања, можемо рећи да су коначно прорадили сви наши играчи, тако да су противнички голмани морали више пута да ваде лопту из своје мреже.

 

Млади играчи „ФК Споји!“ играли су леп и ефикасан фудбал, што је и најбоља могућа комбинација, уз то су показали велику борбу и добро су се кретали на терену.

Једино у једној утакмици су, вероватно због мањка искуства, потценили противника, одступили од свог концепта игре и изгубили са 0:3. Тај пораз је на крају због једног поена коштао српску екипу из Инсбрука да уместо у игру за 5. место иде даље у полуфинале.

Но добро, и игра за 5. место је добар учинак, а још слађе је када напоменемо да су играчи „ФК Споји!“ у игри за 5. место губили са 0:2, како би до краја утакмице преокренули резултат у 4:2 у своју корист, против екипе организатора „Reifen Team“ и тако освојили 5. место уз пехар – први од када је покренута фудбалска секција Српске Православне Омладине Инсбрук – СПО(Ј)И у септембру 2011. године.

На крају је на додели награда, пехар у име целе екипе примио и добио Марјан Јовановић (1997. годиште), јер је на овом турниру постигао највише голова међу играчима „ФК Споји!“ – укупно 5.

„ФК Споји!“ је до 5. места стигао преко 3 победе, 2 нерешена резултата и једним поразом уз 17 постигнутих и 12 примљених голова.

ИДЕМО ДАЉЕ – НЕМА ПРЕДАЈЕ,

„ФК Споји!“

 

 УТАКМИЦЕ:

1. „FCBinisGötzens“ – „ФК Споји!“ 2:2 >>> оба гола Марјана Јовановића

 

2. „ФК Споји!“ – „SportvereinJugendland5:2 >>> голове постигли Марко и Марјан Јовановић, Владимир Влајић и 2 х Доминик Пандуревић

 

3. „GoldeneFersen“ – „ФК Споји!“ 2:2 >>> оба гола Доминика Пандуревића

 

4. „ФК Споји!“ – „Fussballpromillos0:3

 

5. „FCLattentreffer“ – „ФК Споји!“ 1:4 >>> голове постигли Марко Јовановић, Младен Савић и 2 х Горан Марковић

 

6. „ФК Споји!“ – „ReifenTeam4:2 >>> голове постигли 2 х Марјан Јовановић и 2 х Горан Марковић  

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње активности