СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Са славља помоћ деци Косова

Српска православна парохија из Келна успешно је организовала дочек српске Нове године у Wiesdorfer Bürgerhalle у Леверкузену на који се окупило око 500 посетилаца. Не памти се да је у последњих неколико година дошло толико наших људи из Зигена, Бона, Келна, Леверкузена, Солингена, Бергиш Гладбаха и Ахена.

На слици: Честитке у поноћ за српску Нову годину

Прави домаћини били су свештеници – протојереј Неђо Јањић и његов син јереј Младен.

За ову свечану прилику ангажовали су Екстра бенд из Републике Српске. Музичари су разгалили срца свих присутних, а посебно кад су запевали познате, завичајне крајишке песме. 

Вредне домаћице припремиле су пуне столове колача и торти, а највећу, са српском тробојком, направила је Катарина Петковић Дувњак. Ова торта продата је за 300 евра.

Откупио ју је Владимир Дуњић из Келна и приход је упућен сиромашној и болесној деци на Косову и Метохији.

– Скупљамо прилоге за нашу децу – каже Младен Јањић. За божићне празнике обрадовали смо децу пакетићима, који су им најпотребнији.

Пред божићне празнике келнска парохија послала је 200 пакетића српској деци на Косову у вредности 6.000 евра, а други део од 100 пакетића упућен је незбринутој деци у Београду.

На слици: Свештеници се обраћају гостима молитвом Богу у помоћ

Тачно у поноћ уследило је честитање, а потом су старешина храма протојереј Неђо Јањић и јереј Младен Јањић замолили све госте да се помоле Богу.

 

Извор: www.vesti-online.com