СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Пожаревац: Племенити ђаци професорке Вујић

Марија Вујић, коју су „лечили“ њени ученици, опет у школи. Одељење III/3 поново са својом разредном.

Марија Вујић (42), професорка информатике у пожаревачкој гимназији, након вишемесечног лечења од ретког тумора костију, у понедељак је после пола године, поново ушла у своје III/3.

За то што се њихова разредна вратила здрава у школу заслужни су управо они – 33 ђака професорке Вујић, који су прошлог лета, чим је успостављена дијагноза, покренули акцију за прикупљање новца за операцију у Болоњи. Било је потребно 15.000 евра, а Марија и њени родитељи већ су потрошили више од 6.000 евра на прве прегледе у Италији. Требало је сакупити новца за саму операцију и двонедељни болнички боравак.

Чим смо сазнали да нашој разредној треба новац за операцију, отворили смо страницу на Фејсбуку и позвали све који могу да помогну. У школи смо организовали Хумани дан, а њени бивши ђаци одржали су хуманитарну приредбу у Центру за културу – каже Адријана Мицић из одељења III/3. По завршетку акције, Марија је све наде полагала у италијанске лекаре, пошто се претходно безуспешно лечила на београдској Бањици, под погрешном дијагнозом.

– Операцију је извео професор Никола Фабри (Nicola Fabri), 20. септембра. После 15 дана боравка у Италији, вратила сам се кући, а након месец и по дана толико сам се опоравила да сам почела да се крећем сама, не користећи штаке – прича Марија, за „Новости“.

Прва контрола након операције уследила је у новембру прошле године.

– Тада је установљено да је захват успео и да опоравак иде најбољим током, а наредна контрола заказана ми је за месец март – рекла је Марија.

Бескрајно је, каже, захвална колегама, директорки Данијели Жуковски и свима који су јој помогли, а нарочито својим ђацима. Они су Марију обишли и одмах по повратку из Италије. На врата њеног дома ушли су са 33 црвена балона и великом тортом на којој су написали „Воли вас ваше III/3.“

СВИ ПОМОГЛИ

Велики допринос дали су и родитељи ђака наше школе, са којима сам се састала како бисмо се организовали и помогли Марији. Помоћ су пружиле и све школе са подручја града Пожаревца, грађани, сам град и његова јавна предузећа, па је неопходна сума од 15.000 евра била сакупљена за око месец дана – каже директорка Пожаревачке гимназије Данијела Жуковски.

Иѕвор: www.novosti.rs

Поделите овај чланак на друштвеним мрежама

Facebook
Twitter
LinkedIn
Последње вести