СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Испорука помоћи у Републици Српској

Активисти СД Задужбина на Бадњи дан љета Господњег 2012. године, обишли смо породицу Татић из села Горњи Подградци код Градишке у РС. Глава породице, отац Јован са 9 дјеце, иако у очигледној неимаштини материјалних добара, са радошћу дочекује велики хришћански празник – Божић! Животни услови не иду на руку дивној дјеци, која би требало да размишљају само о томе како да што боље направе домаће задатке и уче.

Овако, уз брижног оца и његових 104 евра пензије (уз 40 година радног стажа) држе се једни других и свједоче о љубави која их држи на окупу.Захваљујући нашим донаторима, помогли смо их са 150 евра, што ће само краткорочно помоћи да се преброди потреба за најосновнијим животним намирницама. Надамо се да ће се још више људи укључити у наша настојања, да помогнемо нашем народу ма гдје био!

И свуда гдје је српска душа која тамо је мени Отаџбина моја…
Св. Архиђакон и Првомученик Стефан је Слава Републике Српске, слави се 20 година – остаје мала мрља јер и даље доста ратних и војних инвалида, и многих других који су здравље уградили у темеље наше слободе – нема обезбјеђене основне услове за преживљавање, а камоли за живот!

Захваљујући нашим донаторима и у сарадњи са Х.О. Срби за Србе, испоручена је и помоћ за једанасточлану породицу Кесар из Јутрогошта код Приједора. Од 125 € које су наши донатори наменили овој породици, купљено је брашно.

Божићна акција у Републици Српској  закључена је са испоруком помоћи за Дарка Бубњевића из Шипова, студента Богословије, који нам се обратио са молбом за помоћ услед немогућности плаћања школовања. Његов отац, ветеран Отаџбинског рата, који му је до сада плаћао школовање, због здравствених проблема престао је да ради, па је тако и његово школовање доведено у питање.  Дарка смо помогли са скромних 100 € прикупљених од чланова С.Д. Задужбина.

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

 

Српско друштво Задужбина +