СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

Прослава Светог Саве у Русији

Свечана академија „У Славу Светог Саве Српског“ биће одржана 27. јануара У амбасади Републике Србије у Москви. Том слављу придружује се и Руска православна црква која Светог Саву слави 25. јануара.

У амбасади Републике Србије у Москви, 27. јануара ће бити одржана Свечана академија под називом „У Славу Светог Саве Српског“. Организатор је регионална друштвена организација „Обједињење Срба“, под покровитељством његовог високог преосвештенства, епископа Моравског Антонија, представника Патријарха Српског.

Руска православна црква слави Светог Саву 25. јануара, и то су дани заједничког празновања великог српског просветитеља. Имајући у виду да је Владимир Путин, председник Руске федерације прогласио 2012. годину – годином руске културе, биће то важан допринос руској и српској култури и историји.

Подсетимо да је Свети Сава, Архиепископ Српски, саставио на 365 страница зборник свих неопходних правила и закона у црквеној пракси од великог значаја за права Руске православне цркве и других словенских цркава, који је у тринаестом веку постао не само црквени него и грађански кодекс Србије, Бугарске и Русије, и то у времену, када многе земље нису имале ниједну страницу сличног правног кодекса.

 

Извор: www.rts.rs