СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ОМЛАДИНА ИНЗБРУК

СПОЈИ

„Фрау Ајнштајн“ међу десет финалиста

Сценарио „Фрау Ајнштајн“ Селене Станковић пласирао се међу десет финалиста на такмичењу у оквиру филмског фестивала „Синеквеста“. Фестивал ће бити одржан у калифорнијском граду Сан Хозе од 28. фебруара до 12. марта.

 

Сценарио “Фрау Ајнштајн“ Селене Станковић пласирао се међу десет финалиста на такмичењу у оквиру филмског фестивала “Синеквеста“, који ће бити одржан у Сан Хозеу у Калифорнији од 28. фебруара до 12. марта, саопштила је маркетиншка агенција „Communis“.

Београђанка Селена Станковић је магистрирала 2009. године филмски сценарио на факултету у Лос Анђелесу, а “Фрау Ајнштајн“ је њен магистарски рад који је оцењен као један од најбољих радова који се икада појавио на том курсу.

“Фрау Ајнштајн“ је дугометражни сценарио о животу Милеве Марић, прве супруге Алберта Ајнштајна, родом из Титела. Сценарио пружа алтернативну верзију познате приче о успону младог научника уз мало познате детаље о Милевином учешћу у Ајнштајновим најважнијим открићима, као и поглед на универзалне препреке са којима се сусрећу жене на свим пољима живота.

Фестивал “Синеквест“ је познат као један од највећих и најквалитетнијих фестивала независног филма у Америци, а током две недеље трајања, посети га више од 80.000 људи.

Око 150 филмова који се приказују долазе из 40 земаља и прошле године, њих 80 је на “Синеквест“ фестивалу имало своју светску или америчку премијеру. На конкурс за сценарије се пријављује преко 2.000 сценарија различитих жанрова.

 

Извор: www.rts.rs